fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Potvrđena prvostepena presuda za zločine nad Srbima u Odžaku

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu u predmetu „Marijan Brnjić i drugi“, kojom je Brnjić osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva na području Odžaka 1992. godine, a Martin Barukčić, Pavo i Ilija Glavaš oslobođeni optužbi.

Sud

Protiv prvostepene presude od 15. decembra prošle godine žalbu je izjavilo Tužilaštvo BiH zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o krivičnopravnoj sankciji, sa predlogom da Apelacionog vijeće Suda BiH žalbu uvaži na način da se pobijana presuda preinači ili ukine i ponovo održi glavni pretres.

Brnjićev branilac pobijao je prvostepenu presudu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o krivičnopravnoj sankciji, sa prijedlogom da Sud žalbu uvaži, prvostepenu presudu u osuđujućem dijelu ukine, odredi održavanje glavnog pretresa, odnosno preinači prvostepenu presudu i optuženog osudi na blažu kaznu.

Apelaciono vijeće je 22. aprila održalo javnu sjednicu na kojoj su tužilac i branilac optuženog Brnjića ostali u cijelosti kod ranije iznesenih žalbi.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama istaknutih žalbenih prigovora, Apelaciono vijeće je donijelo navedenu odluku.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

 

Dvadeset četiri godine od stradanja Srba u odžačkim logorima …

Danas presuda za zločine nad srbima u Odžaku

Počelo obnovljeno suđenje Iliji Juriću

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: