fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Posle odbijanja rehabilitacije: Nedićeva porodica će se žaliti

Nedićev praunuk Aleksandar kaže da će se porodica sigurno žaliti na odluku suda, ali i da su zadovoljni jer je proces pokazao da kvislinški premijer nije kriv za logor Staro sajmište i Holokaust

Predlagači rehabilitacije Milana Nedića, premijera okupirane Srbije za vreme Drugog svetskog rata, još nisu dobili odluku Apelacionog suda kojom se odbija njihova žalba i potvrđuje presuda Višeg suda u Beogradu da Nedić ne može biti rehabilitovan. Ovo nam je potvrdio pravni zastupnik Zoran Živanović.

Kako kaže, kada bude video pisano obrazloženje, odlučiće i koje pravne lekove će upotrebiti. Nedićev praunuk Aleksandar kaže, za „Novosti“, da će se porodica sigurno žaliti, ali i da su zadovoljni jer je proces pokazao da kvislinški premijer nije kriv za logor Staro sajmište i Holokaust, kao i da zahvaljujući Nediću nijedan Srbin nije poslat na istočni front, a spaseno je na hiljade izbeglica iz NDH.

Takođe je dodao da su ponašanje i komentari političara, kako pozicije, tako i opozicije, tokom postupka bili neprimereni. Ali mu je drago što je Nedić uspeo još jednu stvar – da bar u tome ujedini vlast i opoziciju.

Autor: V.C. S.

Izvor: VEČERNjE NOVOSTI

Vezane vijesti:

Rehabilitacija Milana Nedića pravosnažno odbijena …

Dobio šta je zaslužioMladi istoričarđeneral Nedić i …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: