fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ponovni pokušaj pronalaska posmrtnih ostataka Srba u Alipašinom polju

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite, prema nalogu Tužilaštva BiH, na Alipašinom polju u Sarajevu od jutros iskopavaju teren radi pronalaska posmrtnih ostataka Srba ubijenih u prošlom ratu, potvrdio je Srni predsjednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.

Milan Mandić Foto: SRNA
Milan Mandić Foto: SRNA

„Iskopavanje terena vrši se u blizini RTV doma prema dojavi očevidaca koji su vidjeli da je u toku rata na tom mjestu iskopana velika rupa, ali ne znaju šta se tog dana dalje dešavalo. Drugi dan vidjeli su da je dovezen zapaljeni kombi `Grasa`, nakon čega su ga kašikom bagera stukli, bacili u tu rupu i zatrpali je. Poslije toga posadili su veće bagremove“, rekao je Mandić.

On je podsjetio da je prilikom posljednje ekshumacije na ovom terenu bio postavljen luna park, tako da se nije moglo vršiti iskopavanje.

Mandić je naveo da pripadnici Civilne zaštite pregledaju teren sa detektorom za metal, te da je, prema dosadašnjim saznanjima, prijava tačna.

Nakon pregleda terena, Mandić kaže da će biti sačinjen zapisnik o tome šta je pronađeno, poslije čega bi postupajući tužilac Vesna Ilić od Suda BiH, ukoliko budu pronađeni dokazi, trebalo da zatraži nalog za ekshumaciju.

„Nadamo se da ćemo ovdje naći sve Srbe koji su nestali sa Alipašinog polja, Čengić Vile, Nedžarića i ostalih bližih lokacija sa kojih su sarajevski Srbi nestajali“, naglasio je Mandić.

Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije i dalje traga za oko 180 nestalih sarajevskih Srba.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: