Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Pomenite u svojim molitvama svoju braću u Hristu, Jadovničke Novomučenike

Datum objave: petak, 6 januara, 2012
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+
Dr Dušan Bastašić iznad Šaranove jame na Jadovnu
Dr Dušan J. Bastašić
iznad Šaranove jame na Jadovnu

Kao uvijek, tako i u ove praznične dane, gdje god da se njihova mučenička tijela nalazila, po bezdanima i vrletima Velebita i podvelebitskog podgorja, bespućima paškog kamenjara ili morskim dubinama podvelebitskog i paškog kanala, njihov duh je u nama i sa nama .

Draga braćo i sestre potomci i poštovaoci Jadovničkih Novomučenika, dragi prijatelji i dobrotvori.

U ove praznične dane, kada se sa vašim porodicama okupljate oko toplih ognjišta i radujete životu, pomenite u svojim molitvama članove svojih porodica, svoje sunarodnjake, svoju braću u Hristu, Jadovničke Novomučenike.

Kao uvijek, tako i u ove praznične dane, gdje god da se njihova mučenička tijela nalazila, po bezdanima i vrletima Velebita i podvelebitskog podgorja, bespućima paškog kamenjara ili morskim dubinama podvelebitskog i paškog kanala, njihov duh je u nama i sa nama.

Njima, prema kojima smo se mnogo ogrešili a koji se Gospodu mole za naše spasenje, uputimo svoje misli i molitve.

Blagodarimo Gospodu što nam podari ovu plemenitu Jadovničku misiju i molimo Ga da nam uvećasnagu da za dobrob it živih i upokojenih članova naših porodica istrajemo u toj misiji.

     Mir
Božji, Hristos se rodi!

Dušan Bastašić

Udruženje Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top