fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POMEN ZA 29 BORACA POGINULIH NA ROGOSIJI

Parastos_na_Rogosiji.jpg
Parastos poginulim borcima
Vojske Republike Srpske na Rogosiji

Boračka organizacija obilježila je 23 godine od stradanja 29 boraca Vojske Republike Srpske koji su na današnji dan 1992. godine poginuli u napadu neprijateljskih snaga na uzvišenju Rogosija kod Vlasenice.

Memorijalnom skupu kod spomen-obilježja poginulim ratnicima na Rogosiji prisustvale su i delegacije boračkih udruženja, logoraša, opštinskih vlasti u Vlasenici, te članovi porodica poginulih junaka i njihovi saborci.

Parastos poginulima služio je sveštenik Vladimir Radonjić, koji je u prigodnoj besjedi nakon bogosluženja rekao da se nikada ne smije zaboraviti žrtva koju su borci Rogosije podnijeli za odbranu Republike Srpske.

„Kada jedan mladi život ode sa ove zemlje, ne ode samo on i mi ne izgubimo samo njega, nego izgubimo i njegovu nerođenu djecu i unučad. Utoliko je njihova žrtva veća“, naglasio je Radonjić.

Predsjednik Boračke organizacije Vlasenica Spomenko Stojišić novinarima je izjavio da je i 23 godine nakon epopeje na Rogosiji tuga za poginulim saborcima duboka i upečatljiva.

„Našli su se u okruženju znatno brojnijeg neprijatelja, koji je odlično poznavao teren i pružali su otpor dok su imali snage. Posebno je bolno to što neprijatelj nije imao milosti ni prema ranjenicima i zarobljenima, već su i oni poubijani na zvjerski način. Niko do sada za to nije odgovarao, a morao bi“, rekao je Stojišić.

Stradanje srpskih boraca organizovanjem memorijalnog pohoda na Rogosiji obilježili su i članovi Planinarskog društva „Acer“ iz Vlasenice, a njima su se pridružili i članovi vlaseničkog Biciklističkog kluba „KPL“, koji su se na dvotočkašima uspeli na ovo uzvišenje.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

POMEN JUNACIMA ROGOSIJE – Jadovno 1941.

POMEN HEROJIMA ROGOSIJE 

Tri suze majke Mileve

Otkriven spomenik “Srpskom ratniku”

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: