fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОТОМЦИ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ МАЈОРА ТОДОРОВИЋА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/srebrenica-todorovic.jpg

СРЕБРЕНИЦА /СРНА/ – Двадесетак чланова Удружења потомака учесника ослободилачких ратова од 1912. до 1920. године из Ужица данас су одали почаст и положили цвиjеће на спомен-плочу маjору Кости Тодоровићу у сребреничком Градском парку.
О животу и хероjском воjничком путу маjора Тодоровића, чиjе име носи ово удружење, говорила jе предсjедник удружења Милка Пилчевић. 

Маjор Тодоровић, као командант Златиборског добровољачког одреда, погинуо jе у борбама са Аустроуграском у септембру 1915. године на Карачића брду изнад Сребренице, а његово и тиjела многих његових сабораца неприjатељи су спалили на ломачи у центру ове варошице.

Потомци учесника ослободилачких ратова из Ужица, предвођени предсjедником те општине Радишом Марjановићем, посjетили су и спомен-собу погинулим борцима Воjске Републике Српске у Сребреници и разговарали са предсjедником Скупштине ове општине Радомиром Павловићем.

Павловић их jе информисао о реализациjи активности за подизање споменика Кости Тодоровићу код школе у Скеланима коjа носи име овог српског jунака.

 

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: