fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Položeni vijenci na Centralni spomenik

Polaganjem cvijeća na Centralni spomenik poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Modriči je danas počelo obilježavanje Dana boraca i Dana Prvog srpskog ustanka – 14. februara, te Svetog mučenika Trifuna.

Polaganjem cvijeća na Centralni spomenik poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Modriči je danas počelo obilježavanje Dana boraca i Dana Prvog srpskog ustanka - 14. februar, Sveti mučenik Trifun.
Modriča – Dan boraca Foto: SRNA

„Zbog pritisaka na Republiku Srpsku, ove godine ćemo svečanije obilježiti sve važne događaje za Republiku Srpsku, njene stvaraoce i branioce“, rekao je predsjednik opštinske Boračke organizacije Milutin Vračević pred Centralnim spomen-obilježjem.

Prema njegovim riječima, u odbrani Republike Srpske i Modriče sa prostora ove opštine učestvovalo je više od 5.000 boraca, od kojih je 507 poginulo.

Govoreći o pritiscima na Republiku Srpsku, Vračević je rekao da sa napadima, koji su sve intenzivniji, jača jedinstvo naroda i boračkih kategorija.

Vračević je najavio da će na svečanoj akademiji, koja će večeras biti organizovana u Srpskom kulturnom centru Modriča, biti naglašen značaj posljednjeg i svih prethodnih srpskih odbrambeno-otadžbinskih ratova.

„Znamo da smo bili u pravu i vjerujemo da je pravo i pravda na našoj strani, što ćemo poručiti svima koji nasrću na Republiku Srpsku i prava Srba u BiH“, rekao je Vračević.

Komentarišući zahtjev hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu za formiranje hrvatskog entiteta u BiH, u či­ji sa­stav bi ušli i Mo­dri­ča, Der­ven­ta i Brod, Vračević je poručio da je Dejtonskim sporazumom Modriča pripala Republici Srpskoj, zbog čega je bilo kakvo otimanje ove, kao i opština Brod i Derventa, nemoguće.

Predsjednik Boračke organizacije Modriča naglasio je da hrvatski političari mogu dijeliti ono što je pripalo Federaciji BiH, ali da ne bi trebali „ni u snu“ da svojataju opštine u Republici Srpskoj.

Cvijeće na Centralno spomen-obilježje položili su delegacije Boračke organizacije, lokalne uprave Modriča i narodni poslanik iz Modriče Bojan Vidić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Modriča: Obilježene 24 godine od formiranja miloševačke …

Sećanje na branioce | Jadovno 1941.

Položeni vijenci na spomenik poginulim u proboju koridora …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: