Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POLITIČKI PROGRAM HDZ-a JE ETNIČKO ČIŠĆENjE PREOSTALIH SRBA

Miodrag Linta

Miodrag Linta

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta ocjenjuje da nedavne neustavne i nezakonite izmjene Statuta Grada Vukovara potvrđuju činjenicu da je HDZ stranka čiji je ključni elemenat političkog programa etničko čišćenje preostalih Srba iz Hrvatske.

Linta ističe da je HDZ do ulaska Hrvatske u EU 1. jula 2013. godine vodio politiku lažne brige o Srbima, a kada je Hrvatska postala član EU, HDZ je odmah iz fioke izvukao svoj antisrpski program koji je dosljedno sprovodio tokom 90-tih godina.

On navodi u saopštenju da je Hrvatska pod vodstvom HDZ-a 1990. i 1991. godine izvršila agresiju na Srbe i Jugoslaviju s ciljem stvaranja etnički čiste države, o čemu je veoma argumentovao pisao prvi hadezeovski ministar policije Josip Boljkovac u svojoj knjizi „Istina mora izaći van“.

Očigledno da HDZ nije zadovoljan što je za vrijeme rata protjerano 500.000 Srba već nastoji staviti jasno do znanja preostalim Srbima u Hrvatskoj da i oni nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

Linta podsjeća javnost da su odbornici HDZ jula 2009. godine u Gradskom vijeću Vukovara glasali za izmjene Statuta, kojima je Srbima bila omogućena upotreba srpskog jezika i ćirilice u društvenom i javnom životu.

Godinu dana kasnije, odnosno 2010. godine, HDZ-ova Vlada, na čijem je čelu tada bila Jadranka Kosor, u Izvještaju o sprovođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, istakla je napredak u politici prema Srbima, navodeći kao pozitivan primjer ove izmjene Statuta Grada Vukovara.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova u Kosorovoj Vladi Tomislav Karamarko nije imao ništa protiv ravnopravne upotrebe srpskog jezika i ćirilice u Vukovaru, a sada kao predsjednik HDZ-a očigledno pokazuje svoje pravo lice.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Vukovar: I zvanično ukinuli ćirilicu – Jadovno 1941.

SAČUVATI ĆIRILICU – Jadovno 1941.

ĆIRILICA DIO IDENTITETA SRPSKOG NARODA I KULTURE …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: