fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POLICIJA VODI GLAVAŠA U ZATVOR

Branimir Glavaš

Branimir Glavaš


U toku je sprovođenje Branimira Glavaša u zatvor Remetinec po nalogu zagrebačkog Županijskog suda.

Sud u Zagrebu izdao je ovaj nalog osječkoj policiji, nakon što je Vrhovni sud zaključio da bi Glavaš na slobodi mogao da uništi dokaze ili utiče na svjedoke, te mu odredio istražni zatvor u kome bi trebalo da dočeka konačnu presudu za ratne zločine u Osijeku.

„Sud je izdao nalog za Glavaša, koji ide policiji u Osijeku. Oni bi tokom dana trebalo da ga dovedu“, rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Prema odluci Vrhovnog suda, istražni zatvor Glavašu može da traje do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, ali ne duže od kazne na koju je nepravosnažno osuđen.

Odluka je donesena nakon žalbe tužilaštva na odluku vanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 6. februara da Glavaš, nakon izlaska iz zatvora u Mostaru, može da se brani sa slobode.

Glavaševa obrana najavila je da će čim primi rješenje Vrhovnog suda podnijeti tužbu Ustavnom sudu.

Ustavni sud Hrvatske 12. januara ukinuo je presudu Vrhovnog suda u slučajevima „garaža“ i „selotejp“ u kojima je Glavaš pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991.

Od Vrhovnog suda, Ustavni sud je zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon ukidanja pravosnažne presude na snazi je ostala nepravosnažna presuda, kojom je Glavaš bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora.

Od ukupno pet godina i četiri mjeseca, Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Zagreb: Glavaš se vraća u zatvor

Glavaš ostaje na slobodi

ŠTRBAC: UKIDANjE PRESUDE – POLITIČKA … – Jadovno 1941.

Saopštenje: Zahtevamo oštru reakciju Srbije povodom izjave Kolinde Grabar da je Vojvodina država!

Saopštenje: Odlučno odgovoriti na … – Jadovno 1941.

GLAVAŠ USKORO NA RADNOM MJESTU!? – Jadovno 1941.

Žrtve Glavaševih zločina na spomeniku … – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: