fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Pokrenuta inicijativa za podizanje spomenika u Novom Sadu ŽRTVAMA NATO AGRESIJE

Srpska desnica pokrenula je danas inicijativu za izgradnju spomenika žrtvama NATO agresiji u Novom Sadu.

“Od 24. marta do 10. jula 1999. godine Novi Sad kao i čitava teritorija tada Savezne Republike Jugoslavije bila je zasuta bombama NATO agresora. Ni danas, 20 godina od bombardovanja u kojem je stradao i veliki broj Novosađana ne postoji spomen obeležje posvećeno žrtvama ovog stravičnog zločina.

Kako bi sačuvali sećanje na sve stradale, ali i opomenu da ne smemo nikada više dozvoliti stradanje našeg narod, Srpska desnica pokreće inicijativu da se u Novom Sadu podigne spomenik žrtvama NATO agresije” stoji u saopštenju.

Peticija za podizanje spomen obeležja moći će da se potpiše na štandovima Srpske desnice koji će biti postavljeni na čitavoj teritoriji grada, ali i u prostorijama ove organizacije koje se nalaze na Trgu Slobode 3 (Apolo centar 4. sprat).

Srpska desnica pozdravila je takođe inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića da Novi Sad dobije i spomenik posvećen žrtvama ratova devedesetih.

Izvor: VIDOVDAN.ORG

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: