Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POČELA STUDENTSKA KONFERENCIJA „PRVI SVJETSKI RAT I KNjIŽEVNOST“

Studentska_konferencija_u_Andricgradu-7e618d08U Andrićevom institutu u Andrićgradu danas je počela studentska konferencija posvećena Prvom svjetskom ratu i književnosti, na kojoj učestvuje oko 65 studenata iz Banjaluke, Beograda, Niša, Kragujevca, sa Pala, iz Kosovske Mitrovice i Novog Sada.

Dvodnevni skup otvorila je profesor Univerziteta u Beogradu Ljiljana Marković koja je, obraćajući se u ime rukovodioca Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta Aleksandre Vraneš, istakla da je ponosna na rad mladih kolega.

„Danas nastavljamo kontinuirani napor, počet prošle godine za vrijeme Ljetne škole Akademije `Ivo Andrić`, kada se rodila ideja studenata da nastavimo stvarati, ali i da pomognemo kolegama koji rade naučne radove, da se razvijaju u prave mlade naučnike, na koje bi i Andrić bio izuzetno ponosan“, rekla je Markovićeva.

Ona je naglasila da je Andrićev institut prepoznao važnost ovog projekta, te da ova konferencija predstavlja rezultate rada studenata.

„Danas imamo 65 studenata iz svih srpskih univerziteta na kojima se proučavaju filozofske i filološke nauke i to je samo po sebi praznik srpske nauke“, rekla je Markovićeva.

Ona je dodala da je ponosna na rad mladih kolega, koji su uz sve opterećenje koji nose bolonjske studije, našli u sebi snage i nadahnuća da naučno rade, da pišu i predstave rezultate svog rada.

„Sigurna sam da ćemo zajedno unaprijediti metode naših naučnih istraživanja i poboljšati sjajne rezultate naučno – istraživačkog rada“, zaključila je Markovićeva.

U okviru studentske konferencije, danas će biti promovisana knjiga „Serbia“, koji su priredili autori Sanja Ćosić, Novo Tomić i Ratomir Damjanović.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

ISTORIJA POTISNUTA IZ ŠKOLA POD PRITISKOM MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

PATRIJARH IRINEJ OTVORIO IZLOŽBU O VOJNOM SVEŠTENSTVU

PREDSTAVLjENO KNjIŽEVNO STVARALAŠTVO „MLADE BOSNE“

PRVI SVJETSKI RAT – JADOVNO 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: