Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POČELA KAMPANjA „SRBIJA NIKAD U NATO“

Srpski sabor "Zavetnici" počeo je danas kampanju "Srbija nikad u NATO" potpisivanjem peticije u svim gradovima protiv ulaska države u Alijansu.

Srpski sabor "Zavetnici" počeo je danas kampanju "Srbija nikad u NATO" potpisivanjem peticije u svim gradovima protiv ulaska države u Alijansu.


Srpski sabor „Zavetnici“ počeo je danas kampanju „Srbija nikad u NATO“ potpisivanjem peticije u svim gradovima protiv ulaska države u Alijansu.

Predstavnici ove organizacije pozvali su državno rukovodstvo Srbije da odustane od puta evroatlantskih integracija.

Milica Đurđević iz „Zavetnika“ rekla je Srni da će ova akcija zvanično trajati do 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, ali da će biti nastavljena sve do trenutka kada vlasti ne odustanu od puta Srbije ka evroatlantskim integracijama.

„Odlučili smo se na ovaj korak, jer smatramo da je Srbija pred vratima NATO pakta potpisivanjem Individualnog akcionog plana (IPAP), čime je postala gotovo neformalna članica NATO“, rekla je Đurđevićeva.

Ona je podsjetila da se na današnji dan Srbija sjeća svojih nevino stradalih žrtava u NATO bombardovanju i da nema pravo da ih zaboravi.

„Srpski narod dobro zna šta je Srbija doživela 1999. godine i da se još nismo oporavili, jer smo tada gađani osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama, zbog čega i dan danas narod oboleva od najtežih bolesti“, kaže Đurđevićeva.

Ona smatra da će ova peticija pokazati volju građana, a, prema svim istraživanjima, više od 70 odsto građana je protiv ulaska Srbije u NATO.

U proglasu „Zavetnika“ svi građani se pozivaju da zajedno podignu glas protiv NATO okupacije Srbije i okupe se u odbrani srpskih nacionalnih interesa.

Iz ove organizacije navode da saradnja sa NATO, koji je izvršio agresiju na srpski narod i okupirao dio srpske teritorije, predstavlja amnestiranje svih zločina i razaranja.

„Zavetnici“ ocjenjuju da će članstvo u NATO dovesti do geopolitičke destabilizacije Srbije i isključiti mogućnost ekonomske i političke saradnje sa Rusijom i zemljama koje se nalaze „na nišanu NATO“.

„Mi ne želimo da saučestvujemo u okupaciji tuđih zemalja i prolivanju krvi nevinih žrtava širom sveta“, ističu „Zavetnici“.

Povodom 16 godina od NATO agresije, aktivisti „Zavetnika“ dijelili su danas u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu letke protiv pristupanja Srbije u NATO i držali slike žrtava NATO bombardovanja, među kojima i djece.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

PARASTOSI ŽRTVAMA NATO BOMBARDOVANjA

NIKOLIĆ: NATO AGRESIJA NANIJELA VELIKO ZLO

DANAS 16 GODINA OD POČETKA NATO AGRESIJE

BAŠTIONIK: Poziv na molitveni pomen za žrtve NATO bombardovanja

VOJSKA NATO MOŽE SLOBODNO DA „KRSTARI“ SRBIJOM …

NIKADA SE NE SMIJE ZABORAVITI NATO AGRESIJA …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: