fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

PARLAMENTU UPUĆENA DEKLARACIJA O PRIZNAVANjU GENOCIDA NAD JERMENIMA

Genocid nad Jermenima

Genocid nad Jermenima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas Narodnoj skupštini Republike Srpske tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine, te predložio njeno usvajanje na prvom narednom zasjedanju.

„Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod i narod koji je u Prvom svjetskom ratu izgubio trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se sa nastojanjima jermenskog naroda i podržava ga u nastojanju da se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva“, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Usvajanjem Deklaracije Narodna skupština Repulike Srpske bi se u ime Srpske zauzela za poštivanje ljudskih prava, međunarodnog krivičnog prava, ali i podsjetila na nezastarivost zločina protiv čovječnosti i doprinijela borbi protiv negiranja genocida.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

poslanici evropskog parlamenta podržali rezoluciju

erdogan unaprijed odbacuje rezoluciju o ubijanju jermena

Sabor Jermenske Crkve priprema kanonizaciju žrtava genocida

Francuska odgovara Turcima: Genocid je … – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: