fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Parastos za žrtve zločina iz Serdara

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/glamoc_obiljezavanje.jpg

Na mjesnom groblju u Kukavicama kod Kotor-Varoša juče je služen parastos za 16 Srba iz Serdara, koje su 17. septembra 1992. godine ubili, a potom masakrirali pripadnici hrvatsko-muslimanskih snaga.

Najmlađa žrtva zločina u Serdarima imala je četiri godine, a najstarija 60 godina.

Predsjednik kotorvaroške Boračke organizacije Gosto Trivunović izjavio je da je zločin u Serdarima jedan od najsvirepijih u prethodnom ratu.

„Za zločin u Serdarima optužnice su podignute tek nedavno, i to samo protiv četiri osobe, bez obzira što se znaju imena svih izvršilaca i nalogodavaca tog zločina“, rekao je Trivunović.

U napadu muslimansko-hrvatskih snaga na Serdare u zoru 17. septembra 1992. godine ubijeni su Branko /60/, Bosiljka /53/, Jelenko /31/, Radmila /21/, Slavko /60/, Danka /54/, Drago /47/, Mirko /31/, Slaviša /22/ i Spomenka Serdar /19/, Ljubica /40/, Slobodanka /12/ i Snježana Tepić /4/, Nikola Dukić /40/, te Slavko /55/ i Slavojka Bencuz /21/.

Za zločin u Serdarima pred Sudom BiH u toku je suđenje nekadašnjim pripadnicima Teritorijalne odbrane Kotor-Varoši Fikretu Planinčiću, Rasimu Lišančiću, Seadu Menzilu i Mirsadu Vatraču.

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: