fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PARASTOS ZA POGINULE BORCE KASINDOLSKOG BATALjONA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/svijece.jpg

ISTOČNA ILIDžA, 21. JUNA /SRNA/ – U prisustvu članova porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske i predstavnika Boračke organizacije, opštine Istočna Ilidža i Grada Sarajeva danas je na Spomen-obilježju u Kasindolu služen parastos za 98 palih boraca „Kasindolskog bataljona“.

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije Istočna Ilidža Slobodan Maunaga rekao je Srni da je ovaj vjerski i duhovni čin dio desetodnevne kulturno-sporstke manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“, koja se 14. put održava u ovoj mjesnoj zajednici.

„U saradnji sa lokalnim vlastima mi svake godine želimo da se ponovo prisjetimo i odamo poštu našim hrabrim saborcima koji su za otadžbinu,
Republiku Srpsku, položili svoje živote“, istakao je Maunaga.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da ova lokalna zajednica posvećuje maksimalnu pažnju obilježavanju značajnih
datuma iz novije istorije srpskog naroda, kao i da u okvirima svojih mogućnosti vodi računa o egzistenciji i zaštiti prava boračkih kategorija stanovništva.

„Svake godine odajemo priznanje borcima Kasindolskog bataljona za sve što su učinili i dali u stvaranju Republike Srpske i obezbjeđenju mogućnosti da Srbi u BiH, odnosno u Republici Srpskoj žive kao svoji na svome“, naglasio je Kovač.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: