Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ovo je masovna grobnica u Đakovici u kojoj su tela kidnapovanih i ubijenih Srba!

Predstavnici Euleksa, kosovske policije i Komisije za nestala lica Vlade Srbije dve nedelje istražuju masovnu grobnicu na periferiji Đakovice u kojoj su do sada pronađene kosti tri osobe

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Đakovica – Godinama su tela kidnapovanih Srba trulila u smeću. Ne samo što su ih kidnapovali i zverski ubili na pravdi Boga, već su ih bacali u smetlište gde su bacane životinje i drugi otpaci.

Ovim rečima iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba komentarišu otkriće masovne grobnice na periferiji Đakovice gde se, kako sumnjaju, nalaze posmrtni ostaci dvadesetak kidnapovanih i ubijenih Srba. Iz Udruženja ističu da su postojanje masovne grobnice na smetlištu i u šahti prekrivrenoj betonom otkrili Albanci jer je, kako smatraju, ili nekome proradila svest, ili nisu više mogli da podnose smrad koji se širio.

Iz Udruženja naglašavaju da je konačno srušen zid albanskog ćutanja o postojanju masovnih grobnica sa telima ubijenih Srba i očekuju sudske procese protiv kidnapera, odnosno komandanata “OVK” koji su, kako ističu, odgovorni za kidnapovanja i ubistva nevinih srpskih civila.

– Već punih dvadeset godina naše porodice čekaju pravdu i zato se nadamo da će do 1. maja, kada se navršava 20 godina od prvih otmica Srba na KiM, Specijalni sud za zločine “OVK” konačno procesuirati odgovorne za kidnapovanja i ubistva Srba podizanjem prvih optužnica – ističe Sima Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba.

Inače, predstavnici Euleksa, kosovske policije i Komisije za nestala lica Vlade Srbije već dve nedelje istražuju masovnu grobnicu na periferiji Đakovice u kojoj su do sada pronađene kosti tri osobe. Istovremeno, iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba ističu da imaju dojava o postojanju i drugih masovnih grobnica na KiM.

Autor: D. ZEČEVIĆ

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Porodice žele da prisustvuju iskopavanju grobnice u Đakovici

Otkriveni posmrtni ostaci naših sunarodnika na KiM: Grobnica kod Đakovice krije tela 20 Srba?

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: