fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otvoreno pismo prijatelja Aleksandra Dorina

Aleksandar Dorin

Aleksandar Dorin

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE
PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE
VLADA SRBIJE
VLADA REPUBLIKE SRPSKE
SVI MEDIJI

Poštovani/a,

Već nekoliko dana je prošlo kako ste na elektronskim medijima mogli pročitati vest da je uhapšen gospodin Alexander Dorin (Boris Krljić), autor knjige „Srebrenica kako se zaista zbilo“. U italijanskoj i nemačkoj štampi ova svojevrsna knjiga/dokument predstavljena je kao – knjiga koja je srušila laž.

Da Vas podsetimo, Aleksandar Dorin je Švajcarac srpskog porekla, roditelji mu potiču iz Republike Srpske. Odrasli su po sirotištima, jer im je za vreme Drugog svetskog rata pobijena sva bliža i dalja rodbina. Živeli su u Švajcarskoj i nažalost su oboje preminuli. Od dece su imali samo Aleksandra. Aleksandar je 16 godina istraživao “Srebrenicu” i na osnovu tog istraživanja je napisao knjigu koja je srušila zvaničnu verziju priče koju propagiraju zapadne zemlje i muslimani o Srebrenici. Za sve što je pisao imao je neoborive dokaze. U poslednje vreme dobijao je učestale pretnje smrću od strane muslimanskih ekstremista, ali nije odustajao.

Iz medija i sa društvenih mreža saznali smo da mu je dana 17. 06. 2015. godine švajcarska policija upala naoružana u kuću, sve su lomili i kršili tražeći nešto?! Odveden je na nepoznatu lokaciju i tu su ga zadržali. Ovo je saznanje od ljudi koji su videli to hapšenje, a na insistiranje mnogih zainteresovanih poštovaoca rada Aleksandra Dorina, medijskih redakcija, kao i slobodnih domaćih i stranih novinara konačno je tek ruska redakcija dobila obaveštenje da se zaista nalazi u pritvoru.

Aleksandar se u poslednje vreme kroz svoj rad zbližio sa Jugoslavom Petrušićem. Kada je uhapšen rekao je svom stanaru da obavesti Petrušića o hapšenju. Nemamo informaciju da se Petrušić igde oglasio po pitanju hapšenja Dorina.

Inače, Aleksandar se pored aktivnosti za pripremu snimanja filma o svojoj knjizi, pripremao i za video učešće na konferenciji o Srebrenici, koja se početkom meseca događa u Beogradu.

Na društvenoj mreži Fejsbuk, Aleksandrovi prijatelji, nas preko 1.500 (i svaki dan sve više), osnovali smo stranicu „ Podrska za Alexandera Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin“ i pokrenuli peticiju sa potpisima koju ćemo poslati javnom tužiocu Švajcarske, za oslobađanje Aleksandra Dorina.

Mi, Aleksandrovi prijatelji, pratioci i poštovaoci, koji pratimo njegov rad skoro deceniju, apelujemo na sve relevantne institucije Republike Srbije i Republike Srpske da potragu za Aleksandrom podignu na državni nivo, da se uključe i stupe u kontakt sa švajcarskom policijom i pravosudnim organima, kako bi saznali gde je Aleksandar i da mu pomognemo, isto onako kako je on nama pomagao da skine sa nas breme imena “genocidnog naroda”.

Molimo Vas da zaštitite i Aleksandra Dorina i njegovo djelo, smatramo da je to moralna obaveza svih nas.

Molimo sve medije u Srbiji i Republici Srpskoj da objave ovaj naš apel.

S poštovanjem,

Prijatelji Aleksandra Dorina

Izvor: SRBIJA DANAS

 

Vezane vijesti:

„Ne“ rezoluciji o Srebrenici – Jadovno 1941.

Srebrenica, rezolucija, svrha – Jadovno 1941.

USKORO U PARLAMENTU REZOLUCIJA O OSUDI „GENOCIDA …

ZAHTJEV UN DA PROGLASE DAN GENOCIDA U SREBRENICI …

SADRŽAJ REZOLUCIJE O SREBRENICI SE JOŠ DOGOVARA …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: