Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

OTVORENO PISMO NIKOLIĆU, VUČIĆU I DAČIĆU

Datum objave: petak, 13 februara, 2015
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

Porodice_nestalih_i_poginulih_Srba_sa_Kosova_i_Metohije-bb6163a7Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji uputilo je otvoreno pismo državnom vrhu Srbije sa pitanjem da li su zaboravili na otete Srbe i da li će ih prepustiti zaboravu kao što je to učinila vlast prije njih.

Oni su poručili da porodice žrtava nikada neće zaboraviti svoje najbliže, a da će žrtve onima koji ih ignorišu ostati na savjesti.

Iz Udruženja su postavili pitanje predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da li u njegovoj platformi za Kosovo i Metohiju ima i zahtjeva za oslobađanje otetih Srba i zahtjeva za pravdu za ubijene Srbe.

Porodice su se obratile i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pitanjem da li će se u Briselu od Albanaca zatražiti oslobođenje otetih Srba, a predsjedavajućem OEBS-a Ivici Dačiću namjerava li zatražiti hitno oslobađanje otetih Srba i pravdu za zločine počinjene nad Srbima.

“Porodice čekaju da im se njihovi najbliži vrate. Koliko je samo roditelja umrlo, ne dočekavši slobodu i istinu za svoju otetu decu. Očekujemo 17 godina slobodu i istinu za otete i kaznu za ubijene Srbe. Nikada nećemo zaboraviti naše najbliže, a vama neka su na savesti”, poručuju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

FOND ZA HUMANITARNO PRAVO NE ISTRAŽUJE ZLOČINE NAD SRBIMA

SRPSKI MEDIJI IGNORIŠU SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU

VUČIĆ DA JAVNO ZATRAŽI OSLOBAĐANjE KIDNAPOVANIH SRBA

ALBANSKI TIHI GENOCID NAD SRBIMA: 1939. smo bili većina 1946. manjina!

KOSOVO – JADOVNO

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *