fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Osveštan spomenik za 12 boraca u Gnionici

U mjestu Gnionica u opštini Vukosavlje juče je osveštan spomenik za 12 boraca Vojske Republike Srpske poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić u mjestu Gnionica u opštini Vukosavlje prisustvovao osveštanju spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske.
Vukosavlje, osveštan spomenik Foto: SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da su, odavanjem počasti poginulim borcima u Gnionici, članovi njihovih porodica, saborci i predstavnici boračke organizacije i lokalne vlasti odali poštu i svim stradalim srpskim borcima sa prostora Vukosavlja i Republike Srpske.

„Zbog lošeg odnosa prethodnog, bošnjačkog rukovodstva Vukosavlja prema boračkoj populaciji, Boračka organizacija u ovoj lokalnoj zajednici jedina je u Republici Srpskoj koja nema prostorije za rad“, rekao je Savčić.

On je naglasio da je sa novoizabranim načelnikom opštine Borislavom Rakićem dogovorio aktivnosti za stvaranje normalnih uslova za rad i funkcionisanje Organizacije.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Vukosavlje Luka Mlinarević rekao je da je izgradnjom i osveštanjem spomenika u Gnionici završeno podizanje spomen-obilježja za svih 37 srpskih boraca Vukosavlja poginulih u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

U mjestu Gnionica u opštini Vukosavlje osveštan spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske.
Foto: SRNA

„Zahvaljujući lokalnoj upravi Vukosavlja, Vladi Republike Srpske i građanima, u ovoj opštini nastaloj nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, izgrađeni su spomenici u Jošavi, Gnionici, centralno spomen-obilježje u Vukosavlju i spomenik u Novom Gradu, mjestu na teritoriji opštine Odžak u Federaciji BiH“, rekao je Mlinarević.

Načelnik Vukosalja Borislav Rakić rekao je da Opštinska boračka organizacija ima podršku lokalne vlasti, koja će u saradnji sa vladinim institucijama i boračkom organizacijom na nivou Repbulike Srpske, raditi na stvaranju boljih uslova za rad ove organizacije i organizacija i udruženja proisteklih iz posljednjeg otadžbinskog rata.

Spomenik, izgrađen u porti Crkve Svetog velikomučenika cara Lazara, osveštao je protonamjesnik Nenad Tojić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Vukosavlje- Obilježene 24 godine od stradanja i progona Srba …

Savčić: Neprihvatljivo crtanje novih karata na štetu Srpske …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: