fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Osveštan centralni spomenik poginulim borcima

Na vojničkom groblju „Vranješ“ na području opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje je sahranjeno 96 poginulih srpskih boraca, danas je osveštan centralni spomenik poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Istočno Sarajevo - osveštan centralni spomenik poginulim borcima
Osveštan centralni spomenik poginulim borcima Foto: SRNA

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da mu je drago što je završena gradnja spomenika i postavljena ograda oko groblja u dužini od oko 165 metara, u šta je uloženo oko 15.000 KM.

Ćosić, koji je položio vijenac na spomenik, zahvalio je opštinskoj Boračkoj organizaciji za brigu i pažnju koju, uz podršku opštinske uprave, poklanja boračkim kategorijama u Istočnom Sarajevu.

Ljubiša Ćosić

On je istakao dobru saradnju lokalne zajednice i opštinske Boračke organizacije kada je riječ o pomoći i podršci boračkim kategorijama.

Ćosić je istakao da su prošle godine obnovljeni svi spomen-krstovi na vojničkom groblju u Miljevićima, te dodao da će opština nastaviti da pomaže i dovršetak izgradnje hrama Svetog Varnave na Vranješu.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak zahvalio je Ćosiću za podršku, a posebnu zahvalnost uputio je protojereju-stavroforu Vojislavu Voji Čarkiću, čuvenom „popu Žući“ za koga je rekao da je tokom rata „i po danu i po noći, pod snajperskim hicima i granatama muslimanskih falangi, sahranjivao srpske borce i nevine civile“.

Ovaj događaj organizovali su Boračka organizacija ove opštine, u saradnji sa upravom opštine Istočno Novo Sarajevo i sveštenicima hrama Svetog Varnave Hvostanskog na Vranješu Bošku Tošoviću i Tihomiru Motiki.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: