fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/parastos-stradanje-ugljevik.jpg

У Угљевику jе данас служен парастос за 301 погинулог борца, чиjа су имена уклесана на Централном спомен-обиљежjу ове општине.

Предсjедник општинске Борачке организациjе Јован Маринковић рекао да се сваке године уочи Свете Петке, славе општине Угљевик, организуjе парастос погинулим борцима.

„Практикуjемо да не почињено ништа без сjећања на оне коjе су наjвише дали за Републику Српску и своjим животима дониjели слободу коjу данас имамо. Славу коjу дочекуjемо наjвише смо захвални управо њима, зато се сjећамо свих оних што су своjе животе уградили у темеље Републике Српске“, рекао jе Маринковић.

Начелник општине Угљевик Василиjе Перић подсjетио jе да жртва оних коjи су своjе животе уградили у темеље Републике Српске не смиjе бити заборављена.

Прислуживањем свиjећа и полагањем виjенаца почаст погинулим борцима отаџбинског рата одали су чланови њихових породица, саборци и приjатељи, као и представници Општинске борачке организациjе, те општине Угљевика.

Пошту палим борцима одале су и делегациjе братске општине Кавадарци, затим Беочина и Лознице, града Биjељина, општине Лопаре, Рудника и термоелектране Угљевик, те политичких партиjа.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Везане виjести:

ЂОКИЋ И МИЛОВАНОВИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА

ОТВОРЕНА СПОМЕН СОБА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: