fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Будај: Увођење иновације „рат без злочина“

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/alen-budaj.jpg

Директор jевреjске невладине организациjе „Маргелов институт“ из Загреба Ален Будаj изjавио jе Срни да jе након ослобађаjуће пресуде за хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача циjели свиjет свjедок увођења иновациjе „рат без злочина“, те да и оваj примjер потврђуjе „праксу“ да Хрвати, баш као и Американци, „никада не могу починити злочине“.

„Хрватска слави, Срби су пренеражени ослобађаjућом пресудом хрватским генералима, а читав свиjет jе свjедок увођења иновациjе ‘рат без злочина“, рекао jе Будаj.

Он jе нагласио да jе већ устаљена „пракса“ да Хрвати, баш као и Американци, „никада не могу починити злочине“.

„То су морале потврдити и вође хрватских Срба коjе су позване на прославу ‘Олуjе’ ове године, како би се припремио терен за ослобађаjућу пресуду коjу су Хрвати излобирали. Било како било – остаjе чињеница да су људи убиjени и протjерани из своjих опљачканих и спаљених кућа, а да нико за то неће никада одговарати. Амерички рецепт, зар не?“, констатовао jе Будаj.

Жалбено виjеће Хашког трибунала ослободило jе данас хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача, коjи су пред овим судом у априлу 2011. године првостепеном пресудом осуђени на 24, односно 18 година затвора за ратне злочине почињене над Србима 1995. године током воjне акциjе „Олуjа“.

У агресиjи хрватских оружаних снага на сjеверну Далмациjу, Лику, Кордун и Баниjу, коjа jе названа „Олуjа“, са своjих вjековних огњишта протjерано jе око 230.000 краjишких Срба.

Према евиденциjи „Веритаса“, у воjноj акциjи и послиjе ње, погинуло jе и нестало 1.922 Срба, од коjих су 1.192 били цивили, а око половине jе било стариjе од 60 година.

Од укупног броjа жртава до краjа августа убиjено jе 1.764 људи или у просjеку 68 дневно. Међу жртвама jе 546 жена, од коjих jе двиjе трећине било стариjе од 60 година, што представља jедан од „црних“ рекорда посљедњег грађанског рата на просторима бивше Југославиjе.

Међу жртвама jе и деветнаесторо дjеце коjа су имала до 18 година, од коjих и деветоро у доби до 14 година.

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

ЗЛОЧИНЦИ ОСЛОБОЂЕНИ

ДОДИК: ПОНИЖАВАЈУЋА ПРЕСУДА ЗА ЖРТВЕ И СРБЕ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: