Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ODUSTATI OD LAŽNE TEZE DA SU SRBI BILI AGRESORI

Izbjeglička kolona Srba iz Krajine

Izbjeglička kolona Srba iz Krajine


Jedan od ključnih preduslova iskrenog pomirenja na prostoru bivše Jugoslavije jeste da hrvatski, bošnjački i albanski lideri odustanu od lažne teze da su Srbi agresori i zločinaci, a da su Hrvati, Bošnjaci i Albanci žrtve i oslobodioci, izjavio je predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta.

Linta je ukazao na to da se na području bivše Jugoslavije desio građanski rat koji su izazvale separatističke politike čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba, samostalne BiH pod dominacijom Bošnjaka i nezavisno Kosovo bez Srba.

“U oružanim sukobima sve strane su činile zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima. One strane koje ne prihvataju ove činjenice nemaju dobre namjere i ne žele iskreno pomirenje”, poručio je Linta.

On je pozdravio inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića o zajedničkom danu sjećanja za sve žrtve rata na prostoru bivše Jugoslavije, ocijenivši da takva ideja ima za cilj priznanje svih žrtava, kažnjavanje svih zločinaca i poštovanje ljudskih prava oštećenih građana.

Linta je ocijenio da je rješavanje otvorenih pitanja iz prošlosti i pretvaranje zapadnog Balkana u područje trajnog mira, stabilnosti i saradnje, moguće samo ako su Zagreb, Sarajevo i Priština iskreno spremni za suštinski i stalni dijalog uz međusobno poštovanje i razumijevanje.

“Nažalost, takve spremnosti još nema na vidiku”, zaključio je Linta.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA POSLIJE “OLUJE” OSTALA PUSTA

VUČIĆ: AKCIJA “OLUJA” – ETNIČKO ČIŠĆENjE

Jovan Radulović: Fašizam u Hrvatskoj je pušten s lanca, u „Oluji“ je počinjen genocid kao i u Jasenovcu

Oluja – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: