fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Održana Skupština Asocijacije izbjegličkih udruženja: „Samo sloga Srbina spašava“

Milojko Budimir
Milojko Budimir

BEOGRAD – U subotu je u prepunoj sali Skupštine opštine Novi Beograd održana Skupština Asocijacije izbjegličkih i drugih udruženja iz Hrvatske u Beogradu, kojoj su prisustvovali i predstavnici Koalicije izbjegličkih udruženja, te brojni gosti i članovi izbjegličkih udruženja. Od predstavnika Srba iz Hrvatske prisustvovao je dr. SVETOZAR LIVADA, a od predstavnika SDDSS-a, SNV-a iz Hrvatske i predstavnika Komesarijata za izbjeglice i predstavnika Vlade Srbije nije bilo predstavnika.

Predsjednik Asocijacije prof. Milojko Budimir i predsjednik Koalicije Miodrag Linta izvjestili su članove Skupštine o akciji potpisivanja podrške Peticiji da se Hrvatskoj spriječi bilo kakav razgovor sa EU sve dok ne vrate sva prava prognanih i izbjeglih Srba u prošlom ratu, što su prisutni prihvatili, a bilo je i prijedloga da se održi i Svekrajiški Sabor, da se održe i protesna okupljanja i drugo.

Zamjereno je i predstavnicima vlasti Srbije koji ne podržavaju akciju 100 izbjegličkih udruženja, ali je rečeno da se od akcije neće odustati.

Brojne kritike upućene su i na račun predstavnika Srba SDSS-a u Hrvatskoj, te rečeno da ni kod njih Srbi nemaju razumjevanje ni podršku.

Na skupu su govorili Svetozar Livada, Dušan Bastašić, Branko Mirković, Đuro Cvjetičanin, Savo Štrbac, Mile Novaković, Rade Čubrilo i drugi.

Podržana je inicijativa da se pripremi i održi Svekrajiški sabor, te da se  podrži prijedlog Srba iz Krajine koji žive u Čikagu i širom dijaspore o osnivanju Svekrajiškog sabora u koji bi se uključili Srbi u izbjeglištvu i Srbi iz dijaspore.

Skupština je usvojila i prijedlog izmjena i dopuna Statuta Asocijacije.

Izvor: Banijski informativni portal

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: