Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Odluka Tužilaštva BiH ne doprinosi pravdi

vekaric_bruno.jpg

Odluka Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv Ejupa Ganića i još 13 osumnjičenih u slučaju “Dobrovoljačka ulica” pokazuje da se pravda selektivno primjenjuje, smatra zamjenik tužioca Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić.

On je ocijenio da ovaj postupak suviše dugo traje i da odluka Tužilaštva BiH ne doprinosi utiranju puta ka pomirenju u regionu, a naročito ne zadovoljenju pravde za žrtve.

“Sada je mnogo jasnije zašto je Tužilaštvo BiH odbijalo da potpiše Sporazum o međusobnom ustupanju dokaza, kojim bi se svi dokazi jedne i druge strane objedinili i brže rasvetlili počinjeni zločini”, rekao je Vekarić Srni.

On kaže da se iz saopštenja Tužilaštva BiH dobija odgovor ko nije počinio zločin u Dobrovoljačkoj, ali ne ko jeste.

Sada se, navodi Vekarić, traga za nekim drugim nepoznatim licima, a postoje eventulani počinioci koji su mrtvi.

“Bosanska strana je pokazala da nije imala želju da nam da svoje dokaze”, rekao je Vekarić i istakao da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine nastavlja svoju istragu u slučaju “Dobrovoljačka”.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Ejupa Ganića i još 13 osumnjičenih u slučaju “Dobrovoljačka ulica” u Sarajevu jer, kako je utvrđeno, u radnjama osumnjičenih nisu sadržana obilježja krivičnog dijela.

Prilikom dogovorenog povlačenja pripadnika JNA i komande Druge vojne oblasti iz Sarajeva 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici, u zasjedi koju su postavile paravojne formacije “Zelene beretke” i “Patriotska liga” i Teritorijalna odbrana BiH, ubijena su 42 pripadnika JNA, ranjena 73, a 215 je zarobljeno.

Izvor: srna

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: