Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ODGOĐENO RAZMATRANjE SPORAZUMA O PRIZNANjU KRIVICE

sud5.jpgSARAJEVO,  /SRNA/ – Sud BiH odgodio je za 1. juni razmatranje sporazuma kojim su Šaban i Elvir Đelilbašić priznali krivicu za ubistvo dva srpska civila na području opštine Travnik, jer Tužilaštvo BiH nije dobilo saglasnost porodica oštećenih.

Darko Samardžić, predsjedavajući Sudskog vijeća, odgodio je razmatranje sporazuma o priznanju krivice za petak,1.juni, nakon što je opunomoćenik porodica oštećenih Branko Gudalo rekao da se porodice nisu saglasile sa predloženim sporazumom.

 

„Porodice ubijenih smatraju da je kazna preblaga, ali znamo da to ne utiče na Sudsko vijeće. Molimo da ponovo razmotrite visinu kazne i da oštećene uputite na građansku parnicu“, rekao je Gudalo.

 

Sudija Samardžić naložio je tužiocu Slavici Terzić da se sastane sa opunomoćenikom Gudalom, te da ga u potpunosti upozna sa predloženim sporazumom i dobije od njega saglasnost za potpisivanje.

 

Predloženim sporazumom, Šaban i Elvir Đelilbašić, nekadašnji pripadnici Armije BiH priznali su krivicu za učešće u ubistvu dva civila srpske nacionalnosti u mjestu Turbe u opštini Travnik.

 

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, predložena je kazna zatvora u trajanju od po pet do šest godina.

 

Optuženi se brane sa slobode, prenio je Birn.

 

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: