Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

ODGOĐENA RASPRAVA O PROCESUIRANjU RATNIH ZLOČINA

Datum objave: petak, 25 maja, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

srna2.jpgSARAJEVO, (SRNA) – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odgodio je raspravu o Analizi provođenja Državne strategije za rad u predmetima ratnih zločina, koja je sačinjena na osnovu materijala Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Suda i Tužilaštva BiH, a na inicijativu poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević.

Rasprava je odgođena za narednu sjednicu Doma na osnovu poslaničkih konsultacija i na molbu Tužilaštva BiH, s obzirom da je na dnevni red došla u kasnim poslijepodnivim časovima, te da stoga ne bi dobila odgovarajuću pažnju poslanika.

 

Predstavnički dom prethodno je obavio raspravu o Informaciji o stanju i problemima u funkcionisanju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, sa predlozima za poboljšanje stanja u toj oblasti.

 

Tokom rasprave su se mogle čuti različite ocjene o visokom stepenu korupcije u BiH, a poslanici su saglasni da je potrebno pristupiti što boljem organizovanju ove agencije, uz njeno adekvatno budžetsko finansiranje.

 

Poslanici su obavili raspravu i o godišnjem Izvještaju o radu Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

 

Na sjednici je obavljena rasprava i o Informaciji o procesu programiranja Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) – komponenta jedan za BiH za 2012. i 2013. godinu, Direkcije za evropske integracije.

 

Početak glasanja o svim tačkama dnevnog reda najavljen je za 18.45. časova.

 

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top