Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ODGOĐENA RASPRAVA O PROCESUIRANjU RATNIH ZLOČINA

srna2.jpgSARAJEVO, (SRNA) – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odgodio je raspravu o Analizi provođenja Državne strategije za rad u predmetima ratnih zločina, koja je sačinjena na osnovu materijala Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Suda i Tužilaštva BiH, a na inicijativu poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević.

Rasprava je odgođena za narednu sjednicu Doma na osnovu poslaničkih konsultacija i na molbu Tužilaštva BiH, s obzirom da je na dnevni red došla u kasnim poslijepodnivim časovima, te da stoga ne bi dobila odgovarajuću pažnju poslanika.

 

Predstavnički dom prethodno je obavio raspravu o Informaciji o stanju i problemima u funkcionisanju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, sa predlozima za poboljšanje stanja u toj oblasti.

 

Tokom rasprave su se mogle čuti različite ocjene o visokom stepenu korupcije u BiH, a poslanici su saglasni da je potrebno pristupiti što boljem organizovanju ove agencije, uz njeno adekvatno budžetsko finansiranje.

 

Poslanici su obavili raspravu i o godišnjem Izvještaju o radu Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

 

Na sjednici je obavljena rasprava i o Informaciji o procesu programiranja Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) – komponenta jedan za BiH za 2012. i 2013. godinu, Direkcije za evropske integracije.

 

Početak glasanja o svim tačkama dnevnog reda najavljen je za 18.45. časova.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: