fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

„ЊУЈОРК ТАЈМС“: ХРВАТСКА СЕ ВРАЋА НАЦИОНАЛИЗМУ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/1.jpg

Побjеднички говор кандидата ХДЗ-а на изборима за предсjедника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић сугерисао jе повратак националистичким политикама коjе су доминирале у Хрватскоj након ратног распада Југославиjе, пише лист „Њуjорк таjмс“.

Угледни дневни лист у свом тексту о предсjедничким изборима у Хрватскоj пише да су се „избори одвиjали у клими дубоког песимизма према хрватскоj привреди“, преносе хрватски медиjи.

Хрватска, наjновиjа чланица Европске униjе, пише „Њуjорк таjмс“, уjедно jе и привредно међу наjслабиjима, са незапосленошћу од скоро 20 одсто, при чему 41,5 одсто чине млади.

Лист доноси и изjаву Деjана Јовића, професора на Факултету политичких наука у Загребу и бившег савjетника одлазећег предсjедника Хрватске Иве Јосиповића, коjи jе сагласан са оцjеном да Хрватскоj приjети опасност од распиривања национализма.

„Проширење и улазак у Европску униjу отвара нациjу, због чега се касниjе поjављуjе много националистичког сентимента“, рекао jе Јовић у телефонском разговору за њуjоршки дневни лист.

„Њуjорк таjмс“ наводи и да jе улога предсjедника углавном церемониjална, али да су предсjедничка овлаштења ипак значаjна у области спољне политике и оружаних снага.

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Стара хрватска песма – Jadovno 1941.

Хрватска дискриминише протjеране Србе (ВИДЕО) – Jadovno 

ХРВАТСКА НА ТЕКОВИНАМА НДХ (1) – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: