fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ODBIJEN ZAHTJEV ZA VRAĆANjE ŠEŠELjA U HAG

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Vojislav_Seselj.jpg

Raspravno vijeće Haškog tribunala odbilo je zahtjev tužilaštva da sa privremene slobode vrati u sudski prtivor optuženog Vojislava Šešelja, objavljeno je danas u Hagu.

U današnjoj odluci, Raspravno vijeće proglasilo se nenadležnim za Šešeljev zahtjev da kazni glavnog tužioca Serža Bramerca „zbog nedozvoljenog ponašanja“.

Raspravno vijeće navodi da tužilaštvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovu novih činjenica, kojih nema.

Sudija Madaje Nijang, novoimenovani sudija, usprotivio se odluci većine.

Šešelj je, odlukom raspravnog vijeća, 12. novembra privremeno oslobođen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, da bi liječenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da raspravno vijeće vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji jer je „svojim ponašanjem u Srbiji ‘potkopao’ duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga“ donijelo raspravno vijeće predsjedavajućeg Žan-Kloda Antonetija.

 

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Vojvoda Šešelj trese Hrvatsku – Jadovno 1941.

SLUČAJ VOJISLAV ŠEŠELj – Licemerje  – Jadovno 1941.

Josipović: Šešelj duh iz boce – Jadovno 1941.

LINTA: DEKLARACIJA – VRHUNSKI CINIZAM HRVATSKE 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: