Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OD ĐURĐEVDANA NOVI BROJ „Spoji!“: POVRATAK – Zašto je važno da se vratimo svojim korenima i Otadžbini?

Spoji broj 3
Spoji broj 3

U subotu, 6. maja 2012. leta Gospodnjeg, na veliki Hrišćanski praznik – Đurđevdan, u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Insbruku, svečano je obeležen izlazak trećeg broja  „Informativnog i integracionog časopisa Spoji!“.

Povodom izlaska trećeg broja časopisa „Spoji!“ članovi Srpske Pravoslavne Omladine Insbruk – SPO(J)I, organizovali su uz blagoslov paroha Vidoslava Vujasina humanitarni štand na ulazu u Hram, na kojem su nakon Svete Liturgije sve parohijane poslužili sa kolačima i sokovima, a pored toga svako ko je želeo, mogao je da priloži novčanu pomoć za višečlane srpske porodice u srpskim otadžbinskim zemljama, koje žive u jako teškim uslovima, i tako na poklon dobije najnoviji primerak prvog srpskog omladinskog časopisa u Austriji.

Prva promocija najnovijeg broja časopisa „Spoji!“ održana je u subotu, 28. aprila 2012. u Insbruku, sledeća će biti održana 20. maja u Berlinu, a posle toga u Beču i eventualno u Minhenu i drugim gradovima Evrope.

Najnoviji broj „Spoji!“ nosi naslov „POVRATAK – Zašto je važno da se vratimo svojim korenima i Otadžbini?“, a glavna tema govori o „Odlivu stanovništva i mladih stručnjaka iz Srbije i srpskih zemalja u inostranstvo, kako ih i zašto vratiti u Otadžbinu i zbog čega Srbija i srpske zemlje nemaju budućnost bez svojih mladih pametnih i vrednih glava“.

Časopis se za sada može nabaviti u skoro svim Hramovima SPC u Austriji i u nekoliko Hramova u Nemačkoj, kao i putem narudžbine u Srbiji, srpskim zemljama i svuda gde živi srpski narod, a uskoro će se proširiti i na Švajcarsku, Holandiju, Švedsku, Dansku i druge zemlje srpskog rasejanja.

Sav prihod od časopisa namenjen je humanitarnim akcijama za srpske višečlane porodice u srpskim zemljama, koje organizujemo samostalno ili u saradnji sa našim bratskim organizacijama.

Srpska Pravoslavna Omladina Insbruk – SPO(J)I se još jednom zahvaljuje svim prijateljima, podržavaocima, donatorima i svim ljudima dobre volje, koji su na Đurđevdan posetili humanitarni štand u Crkvi u Insbruku i tako svojom nesebičnom donacijom pomogli srpskoj deci i srpskom narodu na vekovnim ognjištima, a samim tim i širenju poruke trećeg izdanja časopisa „Spoji!“ i želi im srećan i blagosloven praznik Svetog Georgija!

Zajedničkim zalaganjem u sabornom duhu sakupljeno je tačno 402, 20 evra na humanitarnom štandu na Đurđevdan! Hvala Vam u ime svih srpskih porodica kojima je pomoć najpotrebnija!

VRATIMO SE SVOJIM KORENIMA I OTADžBINI,

Srpska Pravoslavna Omladina Insbruk – SPO(J)I

Spoji boj 3Spoji boj 3

Izvor: spoji.org

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: