Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

OD ĐURĐEVDANA NOVI BROJ „Spoji!“: POVRATAK – Zašto je važno da se vratimo svojim korenima i Otadžbini?

Datum objave: ponedeljak, 7 maja, 2012
Veličina slova: A- A+
Spoji broj 3
Spoji broj 3

U subotu, 6. maja 2012. leta Gospodnjeg, na veliki Hrišćanski praznik – Đurđevdan, u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Insbruku, svečano je obeležen izlazak trećeg broja  „Informativnog i integracionog časopisa Spoji!“.

Povodom izlaska trećeg broja časopisa „Spoji!“ članovi Srpske Pravoslavne Omladine Insbruk – SPO(J)I, organizovali su uz blagoslov paroha Vidoslava Vujasina humanitarni štand na ulazu u Hram, na kojem su nakon Svete Liturgije sve parohijane poslužili sa kolačima i sokovima, a pored toga svako ko je želeo, mogao je da priloži novčanu pomoć za višečlane srpske porodice u srpskim otadžbinskim zemljama, koje žive u jako teškim uslovima, i tako na poklon dobije najnoviji primerak prvog srpskog omladinskog časopisa u Austriji.

Prva promocija najnovijeg broja časopisa „Spoji!“ održana je u subotu, 28. aprila 2012. u Insbruku, sledeća će biti održana 20. maja u Berlinu, a posle toga u Beču i eventualno u Minhenu i drugim gradovima Evrope.

Najnoviji broj „Spoji!“ nosi naslov „POVRATAK – Zašto je važno da se vratimo svojim korenima i Otadžbini?“, a glavna tema govori o „Odlivu stanovništva i mladih stručnjaka iz Srbije i srpskih zemalja u inostranstvo, kako ih i zašto vratiti u Otadžbinu i zbog čega Srbija i srpske zemlje nemaju budućnost bez svojih mladih pametnih i vrednih glava“.

Časopis se za sada može nabaviti u skoro svim Hramovima SPC u Austriji i u nekoliko Hramova u Nemačkoj, kao i putem narudžbine u Srbiji, srpskim zemljama i svuda gde živi srpski narod, a uskoro će se proširiti i na Švajcarsku, Holandiju, Švedsku, Dansku i druge zemlje srpskog rasejanja.

Sav prihod od časopisa namenjen je humanitarnim akcijama za srpske višečlane porodice u srpskim zemljama, koje organizujemo samostalno ili u saradnji sa našim bratskim organizacijama.

Srpska Pravoslavna Omladina Insbruk – SPO(J)I se još jednom zahvaljuje svim prijateljima, podržavaocima, donatorima i svim ljudima dobre volje, koji su na Đurđevdan posetili humanitarni štand u Crkvi u Insbruku i tako svojom nesebičnom donacijom pomogli srpskoj deci i srpskom narodu na vekovnim ognjištima, a samim tim i širenju poruke trećeg izdanja časopisa „Spoji!“ i želi im srećan i blagosloven praznik Svetog Georgija!

Zajedničkim zalaganjem u sabornom duhu sakupljeno je tačno 402, 20 evra na humanitarnom štandu na Đurđevdan! Hvala Vam u ime svih srpskih porodica kojima je pomoć najpotrebnija!

VRATIMO SE SVOJIM KORENIMA I OTADžBINI,

Srpska Pravoslavna Omladina Insbruk – SPO(J)I

Spoji boj 3Spoji boj 3

Izvor: spoji.org

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top