fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Očekuju četiri mandata u Hrvatskom parlamentu

Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i Slobodan Uzelac
Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i
Slobodan Uzelac

Samostalna demokratska srpska stranka /SDSS/ očekuje da će na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj osvojiti četiri mandata, a za ostvarenje tog cilja računa i na glasove Srba koji su izbjegli iz Hrvatske, a sada žive u Republici Srpskoj.

Nosilac liste SDSS-a u Izbornoj jedinici devet Slobodan Uzelac pozvao je na večerašnjoj tribini u Banjaluci sve Srbe koji imaju pravo glasa u Hrvatskoj, a žive u RS, da dođu u ovu izbornu jedinicu, daju svoj glas SDSS-u i na taj način zajedno pokušaju da riješe mnoga pitanja.

„Na tom prostoru ima puno posla i stvari koje treba da budu realizovane, a to su pitanja vraćanja i očuvanja imovine, perspektive… U tom smislu, ulazak u Evropsku uniju smatramo kao vjetar u leđa za sve ono što namjeravamo raditi“, istakao je Uzelac.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović smatra da u Hrvatskoj još vlada nejednakost, te da su Srbi diskriminisani, ali da političkom snagom mogu da obezbijede rješavanje nekih pitanja.

„Pitanje rješavanja privatne imovine nije dovršeno. Treba da se riješe pitanje stanarskih prava, penzija, primjene zakona i ustavnog zakona gdje i dalje imamo teškoća u vezi sa glasanjem jer se naša srpska zajednica i dalje mora izjašnjavati na biračkim mjestima kao manjina“, naveo je Stanimirović.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ponovio je da je izlazak Srba na predstojeće izbore u Hrvatskoj važan onoliko koliko im je važno da se ostvare njihova prava i riješe problemi.

„Samo sa relevantnom političkom snagom moguće je nešto uraditi. Niko nam neće vratiti prava ako se sami za njih ne izborimo“, rekao je Pupovac.
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj biće održani 4. decembra.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: