fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obuka islamista u BiH česta pojava

Region - B92

Banjaluka — Član Tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i kriminala Darko Trifunović izjavio je da je obuka radikalnih islamista u BiH svakodnevna pojava.

U te svrhe koriste se razne fiskulturne dvorane, gde se pod maskom druženja i rekreacije polaznici obučavaju za terorističke aktivnosti, tvrdi Trifunović navodeći da je najviše kampova za obuku u fiskulturnim salama u Sarajevu – najmanje deset, te da su tri takva kampa u Zenici, a dva u Tuzli.

Prema njegovim rečima, mreža kampova u urbanim sredinama Federacije BiH ima 30 takvih mesta.

„Imamo snimke takve obuke, na kojima se jasno vidi da se ti mladići obučavaju za borbene operacije u urbanim sredinama. Godinu dana pre terorističkg napada na Osnovnu školu u Beslanu, imali smo snimke, na kojim se teroristi obučavaju za akciju upravo u školi“, rekao je Trifunović Srni.

On je naglasio da je BiH opasna teritorija za obuku, ali da uprkos činjenici da se teroristički napadi planirani u BiH i da su se izvođači obučavali ovde, administracija SAD sve to smatra izolovanim slučajevima, a ne organizovanom aktivnošću.

„Čak je i slučaj Sulejmana Talovića, mladića iz BiH, koji je u Solt Lejk Sitiju ubijao građane SAD, proglašen izolovanim incidentom. Kada se uzme istorija napada, jasno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalno-terorističkoj grupi koja ima podršku u Stejt departmentu”, smatra Trifunović.

Trifunović je, kako se navodi, dodao da zaštitnici radikalnih islamista sve terorističke napade, planirane u BiH, brzo proglašavaju incidentima.

Izvor: B92

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: