fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ОБНОВУ КУЋА ЧЕКА 1.800 СРПСКИХ ПОРОДИЦА

mostar.jpg

Више од 1.800 српских породица чека на обнову домова на мостарском подручjу, речено jе данас у Мостару на регионалном састанку о реализациjи ревидиране стратегиjе за примjену Анекса седам Деjтонског мировног споразума.

Предсjедница Униjе за одрживи повратак и интеграциjе у БиХ Мирхуниса Зукић, коjа jе и организатор састанка, изjавила jе да се људима коjи чекаjу обнову кућа у Мостару, нажалост не може одговорити када ће добити своj дом.

„Чињеница да jе финансиjа све мање додатно отежава постоjеће стање“ рекла jе Зукићева, те додала да ће из Мостара бити послат захтjев те да се надаjу да ће он бити укључен у идућу расподjелу средстава, било да jе риjеч о државном или ентитетском нивоу.

Гоjко Пантић из Удружења Срба у Мостару рекао jе да обнова и повратак од почетка иду друкчиjе него што jе требало.

„Срби су у овоj обнови у страшном заостатку. Још jе потребно обновити 1.800 српских кућа, а како и када ће се обновити и хоће ли уопште не могу рећи, то зависи о ономе шта држава планира“, рекао jе Пантић.

Он jе истакао да су повратници у jако тешкоj ситуациjи и да се углавном враћаjу пензионери.

„Запослења нема jер га jе закон ограничио. Такође, образовање ниjе регулисано законом како треба, због чега jе мали повратак избjеглица“, тврди Пантић.

Он jе истакао да Срби у Мостару не учествуjу у власти тако да би оно што им по закону припада нема ко да затражи. „Зато jе ситуациjа тако тешка и сложена“, нагласио jе Пантић.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: