Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Obnova crkve sv. arhangela Mihaila u Lipovom Polju

Datum objave: ponedeljak, 12 decembra, 2011
Veličina slova: A- A+

Blagoslovom Njegovog Preosveštensta Episkopa gornjokarlovačkog Gospodina Gerasima počela je obnova hrama sv. arhangela Mihaila u Lipovom polju. Ovaj hram sagrađen je 1803. god.te je i on kao i mnogi drugi naši hramovi bio zapušten i oronuo.U ove dvije zadnje godine javila se želja i odlučnost kod parohijana u Lipovom polju da se hram u potpunosti obnovi. Pokretač cjelokupnog posla je g. Vukašin Munjas iz Lipovog polja koji nije žalio ni vemena, ni novca, a koji je pokazao veliku ljubav i odlučnost da se veliki radovi privedu kraju do hramovne slave ove godine. Da bi se pristupilo građevinskoj obnovi ovoga hrama bilo je potrebno prvo napraviti put. Put je napravljen u dužini od tri stotine metara, a finansirali su ga Srbi lipovljani iz Kanade. Sav građevinski posao podržali su i Srbi iz Engleske na čelu sa g. Markom Gledićem. Cjelokupni stolarski posao finansirao je + Obrad Gledić iz Australije koji i u svojoj teškoj bolesti nije zaboravio na svoju Crkvu u Lipovom polju. U ovom blagočestivom radu još nam preostaje postaviti novi pod u lađi Crkve i obnova fasade. S toga molimo sve naše lipovljane u rasejanju da nam pomognu oko završetka ovoga svetoga hrama.

Svim priložnicima se najiskrenije zahvaljujemo i da im Gospod stostruko više vrati,a buduće priložnike obavještavamo da svoje priloge mogu uplatiti na račun CO-e Korenica:

ERSTE [&] S. bank
IBAN:HR7124020061100275279
SWIFT code: ESBCHR22 (sa naznakom Lipovo Polje)
kunski ž.r. 2402006-1100275279

protojerej Dalibor Tanasić
paroh korenički

Više fotografija

Izvor: eparhija-gornjokarlovacka.hr

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top