fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OBJAVLjENA KNjIGA PATRIJARHA PAVLA O POSTU I PRIČEŠĆU

Knjiga_patrijarha_Pavla-119e27f0Izdavačka fondacija Srpske pravoslavne crkve (SPC) Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke objavila je knjigu „Post i sveto pričešće u pravoslavnoj crkvi“ blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla.

Proučavajući post i odnos pravoslavnih prema postu, patrijarh Pavle odgovorio je na savremene nedoumice vjernika, nastale usljed dugogodišnje „duhovne gladi“ i nepoznavanja duhovnih vrijednosti srpskog naroda, saopšteno je na sajtu SPC.

Šta je cilj i smisao posta, kada i kako treba postiti – samo su neka od pitanja savremenog čovjeka, čiji se odgovori mogu naći u ovoj knjizi.

U knjizi piše da je post neprestano bdenje nad čistotom duše i tijela. „Post je promena uma i načina života kao evanđelski metod preporoda i preobražaja ljudskog bića“, navodi se u knjizi patrijarha Pavla.

Sva izdanja Izdavačke fondacije SPC Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke mogu se kupiti u Patrijaršiji u Beogradu, kao i u svim knjižarama koje prodaju pravoslavnu literaturu.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

U PONEDJELjAK PREDSTAVLjANjE KNjIGE O PATRIJARHU PAVLU

† Patrijarh Pavle – Beseda u Prebilovcima 1991. – Jadovno 1941.

OTVORENA IZLOŽBA ZAOSTAVŠTINE PATRIJARHA PAVLA …

OTVORENA IZLOŽBA ZAOSTAVŠTINE PATRIJARHA PAVLA …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: