fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježen Dan branilaca Doboja

Dan branilaca grada Doboja, 2. maj, obilježen je danas u naselju Lipac, odakle je srpsko stanovništvo odlukom opštinskog Kriznog štaba prije 23 godine krenulo u odbranu grada.

Doboj

Nekadašnji učesnici ovog događaja rekli su novinarima da je sa ovog mjesta 2. maja 1992. godine krenula organizovana odbrambena aktivnost koja je osujetila pokušaje okupiranja Doboja i šire okoline.

Potpredsjednik Udruženja „Branioci Doboja 2. maj 1992“ Mirko Stojčinović rekao je da su svojevremeno na ovom mjestu okupili najbolji sinovi i predstavnici vojnih formacija koji su odbranili grad od višestruko nadmoćnijeg neprijatelja.

Prema njegovim riječima, to su bile formacije HVO-a i „Zbora narodne garde“ iz Hrvatske, te „Patriotske lige“ i „Zelenih beretki“.

„Mi tražimo da se naše ime izgovara sa ponosom, da naše udruženje bude od javnog interesa a ovaj datum uđe gradski kalendar manifestacija“, naglasio je Stojčinović.

 

Izvor: Radio Televizija BN

 

Vezane vijesti:

OSVEŠTANA SPOMEN-SOBA U DOMU VOJSKE

POLOŽEN VIJENAC ZA SRPSKE BRANIOCE GRADA

OZREN – VOZUĆA – JADOVNO 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: