fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Obijena i pokradena pravoslavna crkva Svete Petke u Vukovaru

Nepoznati počiniliac ili više njih obio je noćas hram Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u vukovarskom izletištu Adica.

Starešina hrama jerej Vukašin Cvetojević zatekao je jutros provaljenu crkvu na kojoj su bila razvaljena vrata. Nepoznati počinilac ili više njih ukrali su iz crkve zlatni nakit koji su vernici ostavljali kao prilog na ikonu Svete Petke. Osim obijene crkve, provalnik je razbio i staklo na suvenirnici koja se nalazi odmah pored hrama odakle je pokušao da odnese deo suvenira.

Sveštenik je odmah pozvao policiju koja je izvršila uviđaj, a na terenu su pronađene i dve cigle koje ukazuju na to da se provalnik sa njima služio kako bi razbio staklo na ikoni i suvenirnici.

Tek nakon što uviđaj bude završen biće poznato šta je sve odnešeno iz crkve i suvenirnice i kolika je ukupna materijalna šteta.

Crkvica posvećena Prepodobnoj materi paraskevi u vukovarskoj šumi i izletištu Adica građena je u periodu od 1808. do 1811. godine, a danas pripada drugoj vukovarskoj parohiji.

Ova crkva bila je na meti lopova i u aprilu 2014. kada su sa nje ukradeni bakreni oluci.vor

Autor: NIKOLA MILOJEVIĆ

Izvor: SRBI. HR

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: