Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OBESHRABRUJUĆE DA TUŽILAŠTVO BiH JOŠ NIJE ODGOVORILO NA PRITUŽBU

srnaBANjALUKA,  (SRNA) – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo ocijenio je kao tendencioznu i obeshrabrujuću činjenicu da Tužilaštvo BiH još nije odgovorilo na pritužbu MUP-a Srpske na naredbu o obustavljanju istrage u predmetu „Dobrovoljačka“.

Čađo je rekao novinarima da zbog toga MUP Srpske počinje da sumnja u određene institucije na koje je upućen i na osnovu kojih funkcioniše svaka civilizovana zajednica u cijelom svijetu.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske kaže da je odgovor Tužilaštva BiH na pritužbu MUP-a Srpske na obustavljanje istrage u predmetu „Dobrovoljačka“ očekivao onoga dana kada je pritužba i predata.

„Korektno bi bilo da se o tome definisao određen stav najmanje par dana nakon što je MUP Srpske predao dopunjeni materijal kojim je, inače, već raspolagalo Tužilaštvo BiH“, zaključio je Čađo.

MUP Republike Srspke podnio je krajem januara pritužbu Tužilaštvu BiH na naredbu o obustavljanju istrage u predmetu „Dobrovoljačka“, koju je donio međunarodni tužilac Džud Romano, sa zahtjevom da drugi tužilac sprovede istrage protiv svih lica i da se na osnovu dostavljenih dokaza podigne optužnica.

Tužilaštvo BiH tada je saopštilo da je obustavilo istragu u slučaju „Dobrovoljačka“ protiv Ejupa Ganića, Hasana Efendića, Zaima Backovića, Jovana Divjaka, Jusufa Pušine, Emina Švrakića, Dragana Vikića, Fikreta Muslimovića, Dževada Topića, Jovice Berovića, Rešada Jusupovića, Jusufa Kecmana, Damira Dolana i Ibrahima Hodžića za napad na konvoj JNA u Dobrovoljačkoj ulici 3. maja 1992. godine „zbog toga što ta radnja sama po sebi ne predstavlja krivično djelo, s obzirom da je konvoj JNA predstavljao zakonitu vojnu metu“.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: