fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NOVO IZDANjE ISTORIJSKOG PROJEKTA SREBRENICA: ODNOS PREMA SRPSKIM ŽRTVAMA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/odnos-srpske-zrtve-ipsrebrenica.jpg

Istorijski projekat Srebrenica sa zadovoljstvom obaveštava javnost da uskoro iz štampe izlazi novo izdanje, zbornik radova grupe autora, „Odnos prema srpskim žrtvama u sukobima tokom HH veka“.

 

Ovaj zbornik je proistekao iz naučnog skupa pod istim nazivom koji je 8. februara 2013. godine bio održan na Pravnom fakultetu u Banja Luci saradnjom Istorijskog projekta Srebrenica i te ugledne naučne ustanove u Republici Srpskoj. U zborniku, koji pokriva period od Drugog svetskog rata do sukoba vezanih za raspad SFRJ devedesetih godina prošlog veka, osvetljavaju se događaji i odnos prema srpskim žrtvama na područjima Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Stradanje srpskog naroda u Srebrenici obrađeno je u posebnom poglavlju.

Među uglednim saradnicima koji su svojim prilozima doprineli ovom zborniku su Srđa Trifković, Nikola   Živković i Savo Štrbac.

Toplo preporučujemo ovo izdanje koje za nekoliko dana izlazi iz štampe i koje ćemo čitalačkoj publici ponuditi na Banjalučkom sajmu knjiga u septembru i na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru ove godine.

 

ISTORIJSKI PROJEKAT SREBRENICA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: