Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NjEMAČKA I MAĐARSKA TJERAJU POTOMKE SRPSKIH KOLONISTA!

Vojvodina karta

NOVI SAD, 11. OKTOBRA /SRNA/ – Potpredsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Milorad Mirčić upozorio je na ugroženost potomaka srpskih kolonista u Vojvodini zbog pritisaka koji na njih vrše vlade Njemačke i Mađarske da napuste zemlju i imanja na koja su doselili poslije Drugog svjetskog rata.
“Nemački kancelar Angela Merkel, kao i mađarski premijer Viktor Orban nedvosmisleni su u svojim nedavnim izjavama da se zemlja mora vratiti Nemcima i Mađarima, odnosno da potomci srpskih kolonista koji su je naselili posle Drugog svetskog rata moraju da je napuste”, rekao je Mirčić na vanrednoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.
On je ocijenio da je još skandaloznije da državni vrh Srbije ne reaguje na prijetnje koje dolaze iz Njemačke i Mđarske.
“Još se niko iz državnog vrha nije oglasio povodom pretnji Srbima iz Vojvodine da sele sa svojih ognjišta, kako bi se na njih naselili potomci onih koji su u ime fašizma tokom Drugog svetskog rata ubijali, pljačkali i na druge načine harali ne samo Vojvodinom. Poznato je da su ovdašnji folksdojčeri činili udarni sastav zloglasne SS divizije, koja je u Potkozarju činila stravične zločine, za koje nikad, niko nije odgovarao”, rekao je Mirčić.
On smatra da je još čudnije ponašanje srpskih vlasti s obzirom da se zna da Viktor Orban direktno kontroliše fašistički pokret “64 županije”:
“Taj pokret ne krije da mu je cilj pripojenje Vojvodine Mađarskoj i da će učiniti sve da do toga dođe. Vinovnici najtežih međunacionalnih incidenata upravo su pripadnici `64 županije`, koji nesmetano vršljaju pokrajinom i čine zlo za račun Orbanove vlade”, naveo je Mirčić.
Prema njegovom mišljenju, situacija u Vojvodini danas gotovo da je identična onoj pred Drugi svjetski rat.
“Tad je Evropa uz pomoć beskrupuloznih domaćih političara terala iz Vojvodine prekaljene srpske ratnike iz Prvog svetskog rata i njihovu decu, kako bi se na njihovu zemlju vratili Nemci i Mađarima. Heroji, kojima se sav tadašnji svet divio, vraćali su se pod pritiskom Evrope i domaćih političara u svoje zavičaje u Bosni, Hrvatskoj i drugde. Danas, međutim, potomci kolonista nemaju kuda i kome da se vrate. I zato, ukoliko vlast hitno ne preduzme hitne korake, Vojvodini prete veliki nemiri, a možda i nešto mnogo teže”, naveo je Mirčić.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: