fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NISU UPOZNATI O INICIJATIVI O GRADNjI BOŠNjAČKE ŠKOLE

Banja Luka

Banja Luka

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije upoznato o inicijativi Vakufske direkcije u BiH o otvaranju posebne škole za bošnjačku djecu u Banjaluci, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

U Ministarstvu pojašnjavaju da nisu primili nikakav zvaničan zahtjev za otvaranje škole.

„Pres Republika Srpska“ piše da je direktor Vakufske kancelarije u BiH Senaid Zajimović saopštio federalnim medijima da će u Banjaluci uskoro početi da radi škola za bošnjačku djecu, a da se njena lokacija nalazi u naselju Kočićev Vijenac.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je za ovaj list da je očigledno riječ o pokušaju zloupotrebe djece u političke svrhe, što grad i Republika Srpska neće dozvoliti.

Gavranović je napomenuo da gradske vlasti izdaju građevinske dozvole za eventualnu izgradnju takvog objekta.

„Naravno da takva škola ne bi mogla da bude izgrađena u Banjaluci isto kao što ne bih dozvolio ni da se posebne škole otvaraju za srpsku ili hrvatsku djecu“, istakao je Gavranović.

Član Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za obrazovanje, nauku i kulturu Krsto Jandrić rekao je da takva inicijativa predstavlja uvredu za svakog normalnog čovjeka.

„Osim što takve dozvole ne postoje za otvaranje škole za bošnjačku djecu u Banjaluci, takve ideje su duboko anticivilizacijske i vrijeđaju osjećaje normalnih ljudi“, kaže Jandrić.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Zelena transverzala – Autor: Dr Srđa Trifković – Jadovno 1941.

Tanaskovićevi belezi u Srpskoj – Jadovno 1941.

POKUŠAJ OBNAVLjANjA ULOGE TURSKE KAO  – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: