fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NIKO NE ŽELI DA POMOGNE SVJEDOKU

doboj_grad.jpg

DOBOJ ISTOK, (SRNA) – Senad Durmić iz Klokotnice, u federalnoj opštini Doboj Istok, kaže da se našao u teškoj materijalnoj situaciji od kada je javno progovorio o zločinima Azre Bašić nad derventskim Srbima, budući da su mu rodbina i prijatelji okrenuli leđa.

„Prije sam se uvijek mogao snaći zahvaljujući rodbine i prijatelja, ali sada toga više nema. Svi su mi okrenuli leđa, a ja sam došao u situaciju da više nemam šta da jedem“, priča Durmić.

Durmić ističe da su njegovi problemi počeli od kaDA je prije nekoliko mjeseci u medijima progovorio o zločinima Bašićeve, ali ističe da nije požalio što je javno rekao da će svjedočiti protiv optužene. „Stojim iza toga, pa makar umro od gladi“, rekao je Durmić Srni.

On je naglasio da ga još niko iz tužilaštva nije kontaktirao, ali ističe svoju spremnost da svjedoči protiv Azre Bašić mada ostaje pri tome da će institirati da mu se plati jer kako će, kaže, „živjeti ako mu ne daju“.

„Tražio sam pomoć po merhametima, ali ni od toga nema ništa“, dodaje Durmić.

Prema njegovim riječima, ranije su mu lokalne vlasti pomagale, a sada to ne žele. „Ako govorim istinu, izdajnik sam“, kaže i ističe da će se prije javiti neki Srbin da mu pomogne jer „govori istinu i na strani je pravde“, dok od svojih sunarodnika to ne očekuje.

Durmić je na Federalnoj televiziji prije nekoliko mjeseci govorio o zločinu Bašićeve nad srpskim mladićem iz Liješća. „Bio je mlad momak, između 16 i 18 godina. Doveli su ga u jednu kuću, ali se ona iživljavala nad njim… Udarila ga je nožem u genitalije“, ispričao je tada Durmić. Poslije toga, prema njegovim tvrdnjama, uslijedile su prijetnje i pokušaj likvidacije.

Azra Bašić uhapšen je u martu prošle godine u Americi po međunarodnoj potjernici koju je raspisala BiH. Američko pravosuđe još nije donijelo odluku o tome hoće li Bašićeva biti izručena.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: