fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NIKADA SE NE SMIJE ZABORAVITI NATO AGRESIJA

Skup povodom 16 godina od agresije NATO-a, u organizaciji Beogradskog foruma za svijet ravnopravnih

Skup povodom 16 godina od agresije NATO-a, u organizaciji Beogradskog foruma za svijet ravnopravnih


NATO agresija na Srbiju, odnosno SR Jugoslaviju, nikada se ne smije zaboraviti, i potrebno je obnoviti zahtjeve za ratnu odštetu i optužnicu protiv bivših lidera NATO-a odgovornih za agresiju, rečeno je na skupu povodom 16 godina od agresije NATO-a, u organizaciji Beogradskog foruma za svijet ravnopravnih.

General Jovo Milanović iz Organizacije Klub admirala i generala Srbije rekao je da je potrebno obnoviti optužnicu protiv 14 nekadašnjih lidera NATO-a, ali i proširiti je novim imenima odgovornih za ratne zločine uništavanje privrednih i ekonomskih resusrsa Srbije, i pokušaj da se oružanom silom izmijeni uređenje Srbije.

On je naveo da je NATO agresija dugo pripremana, gotovo sedam godina, a da je danas na djelu proces revidiranja tekovina Drugog svjetskog rata, kao i period „trećeg svjetskog rata“, koji predvode SAD.

Milanović je rekao da je NATO u proteklim godinama, zbog svoje ekspanzionističke politike, proizveo terorizam, a sada im se on vraća kao bumerang.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore Momčilo Vuksanović rekao je da NATO agresija ima posljedice i danas po srpski narod.

On je naveo da se u Crnoj Gori provodi agresivna NATO kampanja, na koju je Crna Gora do sada potrošila 15 miliona evra.

Predsjednik Asocijacije heroja Rusije Aleksej Čagin, pozdravljajući skup, rekao je da će za mjesec dana u Rusiji, zajedno sa predstavnicima Srba biti obilježen Dan pobjede nad fašizmom. On je pozvao ljude iz Srbije da dođu u Rusiju i ispričaju ruskoj omladini svoja iskustva iz NATO agresije.

Čagin je rekao da je za Rusiju bolno i uznemirujuće što se NATO sve više približava granicama Rusije, te dodao da je Srbija uvijek bila pouzdan saradnik Rusije, i da su Srbi i Rusi braća zauvijek.

Predsjednik Beogradskog foruma za svijet ravnopravnih Živadin Jovanović rekao je medijima iz Republike Srpske da je od agresije NATO-a prije 16 godina do danas iz Srbije kroz privatizaciju „isisano“ više od 51 milijarde dolara, dok je za to vrijeme Srbija dobila samo tri milijarde dolara posredstvom donacija.

„Cilj NATO-a je uzeti, kontrolisati, ovladati svim resursima Srbije“, ukazao je Jovanović.

On je naveo da je prvi korak, kao dio ekspanzionističke strategije NATO-a ka Istoku, bila agresija na SR Jugoslaviju, te podsjetio da je prva NATO baza osnovana na Kosovu.

Jovanović je napomenuo da je Jugoslavija bombardovana bez odobrenja Savjeta bezbjednosti, protivno međunarodnom pravu, i da je za 78 dana bombardovanja ubijeno 78-oro djece, odnosno više od 3.500 ljudi, od kojih dvije trećine civila, da je materijalna šteta veća od 100 milijardi dolara, i da je korišćen osiromašeni uranijum, kao i u prethodnom bombardovanju Republike Srpske.

„Mi dijelimo istu sudbinu sa Rusijom. Sve što se dešavalo Srbiji 1999. bilo je samo borbena priprema za ekspanziju NATO-a ka Istoku, a Ukrajina je posledica te ekspanzionističke strategije“, ukazao je Jovanović.

On je rekao da Srbija ne može stavljati ispred osvjedočenih prijatelja one koji su je bombardovali.

Bivši general Radovan Radinović kritikovao je sporazum IPAP Srbije sa NATO, navodeći da mu to liči na neformalno uključenje Srbije u NATO, i dešava se 10 dana prije obilježavanja NATO agresije.

On je ukazao da pristajanje na taj najviši oblik saradnje predstavlja pristajanje na sve što NATO čini, i što će činiti.

Predstavnik studenata iz Republike Srpske Neven Đenadija rekao je da se ne smiju zaboraviti srpske žrtve i heroji koji su život dali za otadžbinu, i da je zato potrebno obilježavati ovakve godišnjice.

Okrugli sto u Sava centru organizovali su Beogradski forum za svijet ravnopravnih, SUBNOR Srbije, Klub generala i admirala Srbije i druge nestranačke organizacije.

Skupu pod sloganom „Da se ne zaboravi – Ne u Nato“ prisustvovali su delegacija Asocijacije heroja Rusije i ambasador Bjelorusije Vladimir Čušev.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

SRBIJA BLIŽE NATO-u NA POČETKU NOVOG HLADNOG RATA

Kad oboreni opet polete

Da se ne zaboravi!

ŠESNAEST GODINA OD AGRESIJE NA SR JUGOSLAVIJU

VOJSKA NATO MOŽE SLOBODNO DA „KRSTARI“ SRBIJOM …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: