Neprihvatljiv novi rok za stambeno zbrinjavanje povratnika

Datum objave: ponedeljak, 7 marta, 2011
Veličina slova: A- A+
Milojko Budimir
Milojko Budimir

BEOGRAD- Udruženje Srba iz Hrvatske ukazuje da Hrvatska pokušava da još jednom podmetne “kukavičje jaje” i pogazi ljudska i građanska prava svojim državljanima srpske nacionalnosti uvodeći novi rok za stambeno zbrinjavanje povratnika – bivših nosilaca stanarskog prava van područja posebnog državnog staranja.

“Zabrinjava činjenica što se u ovom slučaju radi o dogovoru predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i Srbije Borisa Tadića kojima je važnija EU nego standardi koje bi bilo potrebno postići na tom putu.

Dogovoreno je da Hrvatska uvede novi rok za stambeno zbrinjavanje, a Srbija organizuje donatorsku konferenciju i da se tako zatvori izbjegličko pitanje”, izjavio je za Srnu Milojko Budimir, generalni sekretar Udruženja Srba iz Hrvatske, sa sjedištem u Beogradu.

Prema njegovim riječima, tako ovo političko pitanje postaje humanitarno, a umjesto da se poštuju prava – uvažavaju se potrebe.

“Na ovaj način problemi se samo guraju pod tepih i njihovo nerješavanje može samo dovesti do novih nesporazuma i sukoba”, upozorava Budimir.

Budimir je naglasio da ohrabruje podrška koju je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope dala peticiji izbjegličkih udruženja koju je do sada potpisalo više od 50 000 lica i u kojoj se poziva EU da ne primi Hrvatsku u svoje članstvo prije nego što vrati izbjeglim i prognanim Srbima njihova imovinska, stanarska, statusna i druga prava.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top