Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Neprihvatljiv novi rok za stambeno zbrinjavanje povratnika

Milojko Budimir
Milojko Budimir

BEOGRAD- Udruženje Srba iz Hrvatske ukazuje da Hrvatska pokušava da još jednom podmetne „kukavičje jaje“ i pogazi ljudska i građanska prava svojim državljanima srpske nacionalnosti uvodeći novi rok za stambeno zbrinjavanje povratnika – bivših nosilaca stanarskog prava van područja posebnog državnog staranja.

„Zabrinjava činjenica što se u ovom slučaju radi o dogovoru predsjednika Hrvatske Ive Josipovića i Srbije Borisa Tadića kojima je važnija EU nego standardi koje bi bilo potrebno postići na tom putu.

Dogovoreno je da Hrvatska uvede novi rok za stambeno zbrinjavanje, a Srbija organizuje donatorsku konferenciju i da se tako zatvori izbjegličko pitanje“, izjavio je za Srnu Milojko Budimir, generalni sekretar Udruženja Srba iz Hrvatske, sa sjedištem u Beogradu.

Prema njegovim riječima, tako ovo političko pitanje postaje humanitarno, a umjesto da se poštuju prava – uvažavaju se potrebe.

„Na ovaj način problemi se samo guraju pod tepih i njihovo nerješavanje može samo dovesti do novih nesporazuma i sukoba“, upozorava Budimir.

Budimir je naglasio da ohrabruje podrška koju je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope dala peticiji izbjegličkih udruženja koju je do sada potpisalo više od 50 000 lica i u kojoj se poziva EU da ne primi Hrvatsku u svoje članstvo prije nego što vrati izbjeglim i prognanim Srbima njihova imovinska, stanarska, statusna i druga prava.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: