fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Немци Србима нису исплатили репарацију ни за Први светски рат!

У ауторском тексту „Муке по Срби“ Владан Ранаковић наводи податке који указују да је Немачка дужна Србији да исплати заосталу репарацију не само за Други светски рат већ и за Први.

Ракановић наводи да је на име ратне одштете за Први светски рат Немачка била дужна да плати Србији сваке године у просеку око 2.100.000 рајхсмарака, и то све до 1966. године, док је исплата од 1967-1988 (када се завршавао по уговору рок за исплату ратне штетет из Првог рата) био нешто нижи, и износио је око 1.600.000 рајхсмарака годишње. Никаквог кашњења није могло бити.

Дуг за преостали део ратне репарације за Први светски рат који Немачка није исплатила Србији  би износио око 100 000 000 рајхсмарака без икакве камате. Реално дуговање за заосталу неисплаћену репарацију увећано за висину каматне стопе по правилима валоризације било би око 10 пута више од наведене суме од 100 милиона марака.

Извор: Патриот, Видовдан

Везане вијести:

Од Немачке тражити наплату ратне одштете | Јадовно 1941.

Роми из Србије траже одштету за Холокауст | Јадовно 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: