Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nato na Srbiju sručio osam „Hirošima“

General Vladimir Lazarević, prvi put po izlasku iz Haškog suda, o bombardovanju 1999. godine. Alijansa za 78 dana na našu zemlju bacila više bombi nego Hitler u Drugom ratu

RUŠEVINE Priština, posle jednog od mnogobrojnih naleta NATO aviona 1999. Foto Z. Jovanović
RUŠEVINE Priština, posle jednog od mnogobrojnih naleta NATO aviona 1999. Foto Z. Jovanović

Protiv srpskog naroda i države NATO je 1999. godine vodio nuklearni i hemijski rat niskog intenziteta. Za tih 78 dana NATO je na našu zemlju sa mora, iz vazduha i kosmosa bacio više bombi nego Adolf Hitler 1941-1945. Ekvivalent korišćenih eksploziva je između šest i osam nuklearnih bombi bačenih na Hirošimu. Bio je to najasimetričniji rat vođen u dotadašnjih 50 godina postojanja NATO, a njihov ratni zločin pretvoren je u genocid nad našim narodom.

Ovo govori general Vladimir Lazarević, prvi put po izlasku iz haškog suda. Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa, koji se minulog vikenda u Nišu sreo sa starešinama Treće armije Vojske Jugoslavije za vreme NATO bombardovanja naše zemlje, kaže da su francuski eksperti utvrdili da je radioktivnost municije NATO upotrebljene samo na Kosmetu 350 puta veća od dozvoljenih vrednosti.

– Indijski stručnjaci naveli su da se radioktivnost sa Kosova i Metohije proširila 1.000 kilometara u prečniku, a autoriteti u svetskoj medicini, prof. dr Dušan Stanojević i Miodrag Đorđević, tvrde da će pakao kod nas početi tek posle 2020, kada će godišnje od posledica radioaktivnosti iz 1999. od kancera obolevati 70.000 osoba. Od tog broja, umreće, uprkos lečenju njih 40.000 – rekao je general Lazarević.

Kako govori jedan od najpopularnijih generala u našoj zemlji, nuklearni rat protiv naših snaga na KiM počeo je 30. marta u rejonu Prizrena, dok je 25. aprila u Uroševcu i okolini

NATO upotrebio kasetne bombe sa nepoznatim hemijskim agensom. Na udaru su bili pre svih pripadnici 243. mehanizovane brigade.

– U dva navrata je tadašnji predsednik SAD Bil Klinton, preko TV stanica, objavljivao da Prištinski korpus i Treća armija više ne postoje – podsetio je general. – Prvi put, to je bilo 2. maja, na 32. dan agresije, a komanda Treće armije je reagovala tako što je u centru Prištine sazvala sve komandante jedinice sa terena da pred kamerama održe referisanje. Drugi put, Klinton je 28. maja svetskoj javnosti i rekao kako je američka strateška avijacija tog dana na Paštriku ubila 700 boraca Prištinskog korpusa i stvorila sve preduslove da NATO uđe na KiM. „Vašington post“ je 4. juna, međutim, morao da objavi kako se „Vazdušno-kopnena operacija ‘Strela 2’, planirana u Vašingtonu, odbranom srpske vojske pretvorila u kašu“.

SEĆANjE General Lazarević, na skupu u Nišu, minulog vikenda
SEĆANjE General Lazarević, na skupu u Nišu, minulog vikenda

Lazarević ukazuje na to da su ciljevi NATO bili da „primenom Hitlerove doktrine blickriga“ za tri-četiri dana uništi efektive VJ i ubije više od 20.000 pripadnika Prištinskog korpusa.

– Kada je juna 1999. godine NATO morao da prizna neuspeh, njihovi generali su izašli sa planom da na Srbiju krenu sa 200.000 do 400.000 vojnika i da je okupiraju u roku od četiri do šest meseci – seća se tih ratnih dana general Lazarević i podseća da je tada, ipak, odlučeno da se „problem vrati“ Ujedinjenim nacijama.

DA SE NE ZABORAVI

– Na Veliki petak, 8. aprila, u Drenici su nam ubili 10 vojnika, a ranili 30 – podsetio je general Lazarević saborce Treće armije okupljene u Nišu na susretu pod nazivom „Da se ne zaboravi“. – Istog dana na Juničkim planinama na odeljenje graničara pod vođstvom desetara Šarca udara od 200 do 300 plaćenika, a ovaj odbija napad. Druga graničarska grupa „Gromovi“ istog dana sukobljava se sa šiptarskim teroristima, koji ulaze takođe iz Albanije i odbijaju napad. I tako… počinje pakao Košara.

Autor: Dragan Vujičić

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

NATO uranijum bačen na BiH i SRJ kao 170 bombi na Hirošimu …

Srpska ispituje posljedice NATO bombardovanja | Jadovno 1941.

Danica Grujičić: Utvrditi posledice NATO bombardovanja i …

Kancerogena voda i gorko kosmetsko sećanje | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: