fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

NATO u aprilu 1999. na selo Murino bacio 17 bombi

Avioni su u aprilu 1999. na crnogorsko selo Murino bacili 17 bombi. Nije bilo sirena. Poginule su dve devojčice, izbegle s Kosova. Ovih dana Crna Gora priključuje se NATO-u.

Murino posle napada NATO
Murino posle napada NATO

Gordana Krdžić i njena ćerka Ivana Maksimović, u potresnom svedočenju pred Osnovnim sudom u Podgorici, ispričale su kako su u bombardovanju Murina 1999. godine izgubile svoju trinaestogodišnju ćerku i sestru, koje bi, po njima, danas bile žive da su nadležni upozorili građane da će doći do bombardovanja ta varošice.

Krdžić i Maksimović su tužile MUP Crne Gore, Upravu policije i Ministarstvo odbrane i traže 35.000 evra na ime naknade štete, jer smatraju da su ti organi države mogli da spreče stradanje nedužnih civila u NATO bombardovanju Murina, krajem aprila 1999. godine.

Maksimović je navela da su ih tog proleća majka i tetka, koje su ostale u Prištini, poslale sa Kosova u Murino kod babe, kako bi ih sklonili od bombardovanja i pripadnika paravojnih formacija. Tog dana je sa sestrom i dve sestrične otišla do prodavnice.

– Olivera i Julijana su ušle u prodavnicu, a ja i Teodora smo ih čekale kod mosta. Preletela su dva aviona, jedan veoma nisko. Teodora je počela da vrišti, zgrabila sam je i počela da trčim ka najbližoj zgradi. Sakrila sam je ispod stepeništa i htela da se vratim nazad za njih dve, ali je bilo kasno, jer je prodavnicu pogodila bomba – navela je sestra pokojne Olivere.

– Baba ih je našla mrtve i sahranili smo ih zajedno u Murinu. Jako mi je teško od kad se to desilo, ležem i budim se sa tim slikama, to je neopisivo – kroz suze je rekla Maksimović. Ona je rekla da tog dana nije bilo sirena, ni obaveštenja da će doći do bombardovanja Murina. Avioni su na Murino bacili 17 bombi.

 

Izvor: SRBI NA OKUP

 

Vezane vijesti:

Čovek koji je odbranio Srbiju od najjače vojne sile na svetu!

Zar u savez sa ubicama naše dece?

A izvinjenje, gospodine Stoltenberg?

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: