Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

NASTAVAK DVADESETOGODIŠNjEG PRITISKA NA SRBIJU I SRBE

Datum objave: petak, 30 marta, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

rajko vasic

BANjALUKA, 30. MARTA /SRNA/ – Pitanje rehabilitacije generala Draže Mihailovića je sada isključivo stvar Srbije, kao što su handžar divizije na teretu službenog Sarajeva i njegove istoriografije, izjavio je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

Vasić je rekao da je srpski i srbijanski antifašizam, za razliku od drugih, toliko jak i tako duboko ugrađen u temelje evropske civilizacije da može da podnese rehabilitaciju bilo koga.

Izvršni sekretar SNSD-a je ocijenio da naznake iz kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da bi mogao biti pokrenut proces povlačenja ambasadora BiH iz Beograda u slučaju sudske rehabilitacije generala Mihailovića predstavljaju nastavak dvadesetogodišnjeg pritiska na Srbiju i Srbe kako bi u istoriji trajno ostali kao negativni civilizacijski faktori na Balkanu i u Evropi.

“Željko Komšić i drugi nezreli akteri političkih trendova na prostoru bivše Jugoslavije žele da svu komunističku istoriju bace pod noge kao totalitarnu i neistinitu, a da promovišu samo ono što njima trenutno odgovara”, rekao je Vasić Srni.

On je dodao da se Komšić, kojeg sarajevski mediji najednom titluju kao “hrvatskog člana Predsjedništva”,nepotrebno priključuje regionalnoj političkoj patologiji povodom rehabilitacije Draže Mihailovića.

Vasić je, uz konstataciju da su se raspadom Jugoslavije raspale i sve zajedničke vrijednosti i parametri pojedinih aktera i događaja, i da nema više političkih vrednovanja tuđih orijentira, istakao da istoriografija i višenaučne discipline moraju da obavljaju svoj posao za svakoga.

Prema njegovim riječima, bolesno bavljenje Srbijom i u Hrvatskoj, i u BiH, ili bilo gdje drugo znak je da su društva novih državica još nezdrava i nezrela za odgovoran put koji su izabrala.

“Dnevni avaz” je danas objavio da je Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića spreman da preuzme inicijativu za diplomatske mjere ukoliko Srbija rehabilituje generala Dražu Mihailovića.

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top