fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NAREĐENO ZATVARANjE ALTERNATIVNIH PUTNIH PRAVACA NA SJEVERU

srna

PRIŠTINA, 3. APRILA /SRNA/ – Komanda NATO-a u Napulju naredila je KFOR-u da zatvori sve alternativne puteve u Leposaviću i Zubinom Potoku, izjavio je Srni predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

On kaže da su se predsjednici četiri srpske opštine sa sjevera Kosova i načelnik okruga sastali sa komandantom KFOR-a za sjever Kosova Adolfom Konradom, od koga su dobili informaciju da je Komanda NATO-a iz Napulja izdala naredbu o zatvaranju svih alternativnih putnih pravaca na području opština Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.

On ističe da je Konrad rekao da je prethodno postignut dogovor sa srpskom žandarmerijom da „oni zatvore alternativne putne pravce sa srpske strane“.

„Upozorili smo Konrada da srpsko stanovništvo neće prihvatiti takvu naredbu, jer u njenom donošenju nije učestvovalo“, kaže Ristić.

Prelazi Brnjak i Jarinje, kako je rekao, za Srbe su nepostojeći jer na njima kontrolu provode Euleks i kosovski carinici.

„Plašim se da je naredba o zatvaranju alternativnih putnih pravaca pokušaj provociranja srpskog stanovništva pred održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora, od kojih nećemo odustati“, kaže Ristić.

On je potvrdio da je naredba o zatvaranju alterativnih putnih pravaca posljedica dogovora o organizovanju srpskih parlamentarnih izbora na Kosovu i odlaganju, odnosno, suspenziji odluke o organizovanju srpskih lokalnih izbora.

U izvorima bliskim prištinskoj vladi Srni je potvrđeno da je vlada prihvatila organizovanje parlamentarnih izbora pod uslovom da ih provede i nadgleda Komisija OEBS-a. Uz to, vlada u Prištini je zatražila i dobila punu podršku zapadnih zemalja da se lokalni izbori ne organizuju i da u skladu sa tim stavom KFOR preuzima odgovornost da spriječi unošenje predizbornog i izbornog materijala za lokalne izbore .

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: