Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Najava putovanja na Kosovo i Metohiju

Datum objave: četvrtak, 8 novembra, 2018
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

Pedesetak aktivista i prijatelja Baštionika, u periodu od 13. do 16.11.2018. godine posjetiće Kosovo i Metohiju. Ovo će biti prvo pokloničko putovanje na Kosovo i Metohiju u ovom broju, a koje organizuje naše udruženje.

Članovi Srbskog sabranja Baštionik

Jedan od povoda za posjetu Kosovu i Metohiji je veliki blagoslov i čast koje smo dobili prilikom prošlogodišnjeg boravka na Svetoj srbskoj zemlji, a to je da naše udruženje bude domaćin slave manastira Svetih Kozme i Damjana u Zočištu kod Orahovca.

U toku hodočašća na Kosovu i Metohiji, pored manastira Zočište, posjetićemo velike srbske svetinje  i bisere Pravoslavlja- Banjsku, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, manastir Svetih Arhangela, Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju.
Posjetićemo i naše vjerne saradnike- braću i sestre iz udruženja „Majka devet Jugovića“ i javnu kuhinju u novobrdskoj opštini kao i Srbe u Velikoj Hoči.
Planiramo da za nekoliko najugroženijih srbskih porodica, po blagoslovu naših domaćina, prikupimo i uručimo novčanu pomoć kao simboličnu podršku u njihovoj borbi za opstanak na svojim ognjištima.

Toliko bar možemo.

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite porodice koje čuvaju srbsko ime na Kosovu i Metohiji, kontaktirajte nas. Vaš prilog možete predati u sjedištu Baštionika (knjižara-galerija „Riznica“) ili uplatiti na naš žiro račun.

U svrhu prikupljanja sredstava namijenjenih manastiru Zočište, u prodaju smo pustili majice po simboličnoj cijeni od 10 KM.

Takođe, možete nam dostaviti i imena vaših bližnjih za molitveni pomen u ovim svetinjama.

Želja svih nas je da hodočašća na našu Svetu zemlju postanu tradicija.

                                                                             Dogodine na Kosovu!

Izvor: Srbsko sabranje Baaštionik

Vezane vijesti:

SRBSKO SABRANjE BAŠTIONIK: Pomozimo bratskom grčkom narodu stradalom u požaru


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top